Aha! Daarom droegen zowat alle vrouwen zwart op de rode loper van de Golden Globe Awards

Naast de prijsuitreiking en winnaars van de Golden Globe Awards wordt jaarlijks ook halsreikend uitgekeken naar de fashionstrijd die zich op de rode loper afspeelt. Al kleurde die voor de 75ste editie van de Awards bijzonder zwart, en met goede reden!
Print

Wie denkt dat celebrities eensgezind voor de veilige optie - zwart dus - kozen afgelopen zondag, heeft het mis. Er bestaat wel degelijk een verklaring voor de 'sombere' outfitkeuzes van de sterren. Door zich in het zwart te hullen, protesteerden ze tegen seksuele agressie die Hollywood, onder meer door de Weinstein-affaire, in de ban houdt. De beweging achter dit alles is 'Time's Up', die komaf wil maken met seksuele intimidatie op de werkvloer. 

Maar ook de mannelijke televisie- en filmsterren gedroegen zich solidair en verschenen in het zwart. James Franco, Justin Timberlake en de zoon van Angelina Jolie pronkten zelfs met een badge van 'Time's Up'. Ook tijdens de speeches werd gretig gebruik gemaakt om de problematiek aan te kaarten. Oprah Winfrey, de eerste zwarte vrouw die de Cecil B DeMille award voor haar carrière in ontvangst mocht nemen, ontroerde menig kijkers met haar toespraak.

 

 

Meer over crosspromo

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video