All night long! Deze drankjes bevatten het minste calorieën

Print
All night long! Deze drankjes bevatten het minste calorieën

Foto: designlovefest

We schuiven maar al te graag de schuld van die kerstkilo's op de kalkoen - tegenspreken zal ie niet meer doen - maar naast de overvloed aan ovenhapjes en kroketten is er nog een boosdoener in 't spel: alcohol. Hoe pijnlijk het ook is om de waarheid onder ogen te zien, er is gelukkig ook goed nieuws. Want jouw favoriete drankje is hoogstwaarschijnlijk die met het minst aantal calorieën. Daar moeten we op klinken!

Bubbels

Een glamoureus aperitief dat arm is aan calorieën: it's a dream come true! Een glaasje champagne bevat 75 calorieën en is daarmee een van de minst calorierijke alcoholische dranken. Na 22 minuten stappen, 9 minuten joggen, of 12 minuten fietsen is dat glaasje bubbels er al weer af.


Wijn

De meeste wijnen – diegene met 12 procent alcohol – bevatten tussen 80 en 90 kcal per glas. Dat staat gelijk aan 7 minuten zwemmen, 20 minuten tafeltennis of een halfuurtje wandelen. Reken maar uit hoeveel calorieën je binnen hebt nadat je gisteren die fles naar binnen goot! 

Sangria bevat zelfs 150 kcal per glas, net zoals zoete wijnen.

 

Bier

Een pintje van 25 cl telt al snel 105 kcal. Een witbier 111 kcal, een kriek 130 kcal, abdijbieren 160 kcal en Guinness 200 kcal. Dat die bierbuik er met een reden is, weten we nu ook meteen!


Cocktails

Dames en hun cocktails, het is een vaak onafscheidelijke combinatie. Maar wanneer je die frisse gin tonic naar binnen kegelt, denk dan even aan dit: 1 glas telt 200 kcal! Een cocktail met champagne zelfs 250 kcal, een cosmopolitan 150 kcal en een mojito 160 kcal. 

Deze doen het zelfs nog beter:  Een mai tai bevat 350 kcal, een white Russian 425 kcal en een pina colada 650 kcal. De echte killers zijn de margarita (740 kcal) en de Long Island (780 kcal). NOOOOOO!

Bron artikel: Steps

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video