Mmmm! Dit recept voor gin-cheesecake breekt potten op het internet

Print
Mmmm! Dit recept voor gin-cheesecake breekt potten op het internet

Foto: deliciousmagazine.co.uk

Gin-tonic en cake, het zijn twee van onze favoriete dingen. En wij lijken niet de enige te zijn. Toen het Britse magazine Good Housekeeping het lumineuze idee had om de twee te combineren met als resultaat gin-cheesecake, dook iedereen dan ook vrijwel meteen de keuken in. Een match made in heaven!

Het recept voor de cheesecake met gin werd ondertussen al duizenden keren gedeeld op Facebook, en ook wij krijgen het water in de mond door alleen nog maar naar de foto's te kijken. Want tjah, what's not to like?

Trouwens, een dag als deze moet toch gevierd worden?! Nog een dikke plus, je hebt maar 25 minuten nodig om het verrukkelijke dessert ineen te boksen. 

We helpen je even op gang...

INGREDIËNTEN

  • 100 gr gesmolten, ongezouten boter, plus een beetje extra om in te vetten
  • 200 gr volkoren koekjes of iets gelijkaardig
  • 500 gr roomkaas op kamertemperatuur
  • 25 gr poedersuiker
  • 50 ml gin
  • zeste van 1 limoen en 1 el limoensap
  • 100 gr witte chocolade
  • 300 ml slagroom

voor de versiering:

  • 150 gr citroenpudding
  • enkele schijfjes limoen
  • 2 el gin


BEREIDINGSWIJZE

  1. Vet de randen en onderkant van een bakvorm (diameter 20,5 cm) in en leg er bakpapier in.
  2. Vermaal de koekjes in de keukenrobot tot ze fijn zijn. Voeg de gesmolten boter toe en roer alles tot een geheel. Druk de mix op de onderkant van de bakvorm en laat afkoelen.
  3. Doe de roomkaas, poedersuiker, gin en limoenzeste en -sap in een grote kom en meng alles tot een egaal geheel.
  4. Verwarm de witte chocolade au bain-marie (tip: maak dat de onderkant van de kom het water niet raakt). Als het gesmolten en glad is, haal je de kom weg en laat je het 2 minuten afkoelen. Doe de chocolade vervolgens bij het mengsel met de roomkaas en roer voorzichtig.
  5. Klop in een aparte kom de slagroom op tot het een stevige structuur heeft en meng het dan ook dat onder de roomkaas.
  6. Giet het mengsel van de roomkaas in de bakvorm en laat minstens 6 uur in de koelkast.
  7. Haal de taart uit de vorm en werk af met de citroenpudding, de schijfjes limoen en wat gin.

Santé! Euh... Smakelijk!

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video