Handig! Op dit tijdstip moet je in bed liggen om zo fris als een hoentje wakker te worden

Print
Handig! Op dit tijdstip moet je in bed liggen om zo fris als een hoentje wakker te worden

Foto: Instagram: iamholst

Is acht uur slaap voor jou ook een verre droom? Vergeet dat principe 'hoe meer slaap, hoe uitgeruster', deze slaapcalculator geeft aan wat het ideale tijdstip is om onder de wol te kruipen en zo fris als een hoentje wakker te worden. Over slapen gesproken... Met de zalig zachtige dekbedovetrekken van Lidl slaap je gegarandeerd als een roosje.

Voor een goede nachtrust hebben we heel wat over, zeker wanneer er maar weer eens een drukke periode aankomt. Zo laat je die gsm best links liggen wanneer je gaat slapen, en drink je ook beter geen caffeïne meer in de vroege avond. Een gezellig bed om in te kruipen heeft natuurlijk ook zijn aantrekkingkracht.

Maar volgens de zogeheten 'Sleep Calculator' draait een goede nachtrust om meer dan gewoon op tijd gaan slapen. Het gaat volgens de website ook om opstaan op het juiste tijdstip. De calculator berekent wanneer je moet opstaan naargelang je natuurlijk slaapritme. Zo kan het zelfs dat ie adviseert om minder lang te slapen. Ha!

Hoe wordt dat tijdstip nu precies berekend? De calculator werkt volgens het principe dat iedereen  slaapt in vijf à zes cycli van 90 minuten. Hij houdt er ook rekening mee dat het gemiddeld 14 minuten duurt vooraleer je in slaap valt. 


Wanneer je gewekt of wakker wordt in het midden van zo'n cyclus, kan je doorheen de dag erg moe en chagrijnig zijn. De oplossing om fris en monter op te staan, is je wekker tussen twee cycli door te zetten. En dit berekent de Sleep Calculator keurig voor jou. 

Als je moet opstaan om 6u…

… kan je best schaapjes beginnen tellen om 20.46u, 22.16u of 23.46u. 

 

Als je moet opstaan om 7u…

… kan je best onder de wol kruipen om 21.46u, 23.16u of 00.46u. 

 

Als je moet opstaan om 8u…

… ga je best slapen om 22.46u of 00.16u. 


Moet jij op een ander tijdstip uit de veren, bekijk dan hier hoe laat je best in bed kruipt.

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video