Sneeuwpret! 6 tips voor een veel goedkopere skivakantie

Print
Sneeuwpret! 6 tips voor een veel goedkopere skivakantie

Foto: Pinterest

Verlang je alweer om op de skilatten te staan, maar is je rekening nog niet genoeg aangedikt om een reisje naar de sneeuw te boeken? Iedereen weet dat een skivakantie nefast is voor de portemonnee, maar met onze tips spaar je alvast heel wat geld uit. Notitieboekje in de aanslag!

 

STIJLVOL OP DE LATTEN

Fashionista’s als we zijn, komen we zelfs in barre weersomstandigheden graag goed voor de dag. Lees: wij willen elk jaar nieuwe skikledij. Maar fervente skiërs weten dat skikledij een heuse investering kan zijn. Al hoeft dat helemaal niet zo te zijn! Budgetmerken hebben de klassiekers ondertussen bijgebeend en komen vaak zelf met degelijke skikledij. Dit seizoen is het de nieuwe kledinglijn van OYSHO die vooral in het oog springt en je bankrekening niet roodgekleurd achterlaat! 

SKILESSEN NA DE MIDDAG

Heb jij nog wat oefening nodig vooraleer je tussen de gevorderden kunt skiën? Boek die lessen dan na de middag in, ze zijn dan vaak goedkoper. En wij hebben er alle vertrouwen in dat je je vrienden of familie dan wel inhaalt tijdens het après-ski moment!

 

VOORDELIG SKIMATERIAAL HUREN

Op skivakantie wil je vooral genieten, probeer dus zoveel mogelijk op voorhand te boeken zodat je je ter plekke geen zorgen meer hoeft te maken. En in het geval van skimateriaal komt het je ook nog eens goedkoper uit. Wie op voorhand materiaal huurt, krijgt dit vaak aan een goedkoper tarief dan wanneer je ter plaatse op zoek moet gaan. Plus: je wint een pak tijd die je nu voor nuttige zaken kan gebruiken!

 

PASEN IN DE SNEEUW

Gebruik die krokusvakantie om eens goed uit te rusten en ga tijdens de paasvakantie skiën. De dagen zijn dan niet alleen langer, maar de hotels ook goedkoper. En iedereen weet dat een slaapplaats een grote hap uit het budget neemt. Wie heel pienter is, houdt ook rekening met de schoolvakanties ter plekke. Als je die kunt omzeilen, reis jij tot 40% goedkoper dan gewoonlijk.

Extra tip: ga langs bij een reisbureau. Ja, het internet is een wondere wereld, maar wie weet hebben ze bij het reisbureau een pakketreis die jou en je bankkaart op het lijf geschreven is.

 

VROEGBOEKKORTINGEN ZIJN SERIOUS BUSINESS

Dit is waarschijnlijk geen nieuws voor jou, maar wel waarheid. Wie vroeg op voorhand boekt, kan genieten van zeer voordelige tarieven. Stuur dus snel die Doodle uit naar je vrienden of familie, zodat je die reis meteen kan boeken.

 

GOEDKOOP BOODSCHAPPEN DOEN

Verblijf je in een chalet of appartement, dan ontkom je er niet aan: boodschappen. Maar ook dat kan stukken goedkoper. Of je brengt een aantal huisbereide schotels mee, of je houdt halt in het laatste daldorp en doet daar boodschappen.

Kom je met het vliegtuig of de trein? Geen probleem, dan bestel je je boodschappen gewoon online! Sherpa is een budgetsupermarktketen die in alle bekende skigebieden te vinden is. Je kunt de boodschappen ophalen of zelfs laten leveren. En hetgeen aan het eind van de reis overblijft, breng je gewoon terug. Hoe handig is dat niet?!

Meer over Reizen

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video