Dit zijn de geheimen van vrouwen die altijd op tijd komen

Print
Dit zijn de geheimen van vrouwen die altijd op tijd komen

Foto: Shutterstock

Op tijd komen schept de indruk dat jij een echte organised woman bent. Je weet wel, zoals die businessvrouwtjes uit de films. Al vinden we het zelf niet altijd even evident om klokslag negen uur aan te komen op een meeting. Fashionably late, je weet wel. Maar het nieuwe jaar is in aantocht en aldus ook onze goede voornemens. Daarom sommen wij alvast wat tips op om in 2020 altijd - altíjd - op tijd te komen!

1. Geef je handtas/werktas een vaste plaats en maak deze de avond voordien klaar!  

Niets vervelender dan 's morgens merken dat je nog een appel uit de koelkast nodig hebt, een koekje uit de berging, je portefeuille vanop de salontafel en je sleutels vanuit je jas die nog in de auto van je lief ligt. *Lap, weer tien minuten te laat* Maak daarom 's avonds jouw tas al klaar, zodat je deze enkel moet meegritsen wanneer je de deur uitstapt. 

2. Sta op wanneer je wekker afloopt!

Hoe verleidelijk die snoozeknop ook mag zijn, hem gebruiken is geen goed idee. Want geloof ons, die 9 minuten 'slaap' dragen echt niet bij tot je productiviteit van die dag. En ze zijn al zeker geen zegen voor jouw strakke schema. Hop, bed uit!

3. Check Waze of Google Maps 

Waze en Google Maps kunnen jou exact vertellen hoe lang jouw rit naar het werk of een andere afspraak zal duren. Een ongeval, wegenwerken, accordeonfile, glad op de weg? Met deze apps ben jij meteen gewaarschuwd en kun je extra reistijd inplannen. 

4. Vertrek een kwartier op voorhand 

Wacht niet tot de laatste minuut om te vertrekken, maar sla de deur 15 minuten eerder achter je dicht. Ben je te vroeg op je afspraak, dan heb je nog even de tijd om de nieuwste weetjes op Social Media te ontdekken. *WINWIN*

5. Zet alles meteen in je agenda en laat wat tijd tussen 

Plan je dagen van A tot Z en zet elk klein detail in je agenda. Zoals: de hond uitlaten, koffie drinken met Lisa, de was doen, je mama bellen, koken... Plan je afspraken of to do's ook niet te dicht bij elkaar. Zo brengt een afspraak die wat uitloopt niet meteen je hele planning in de war.  

6. Haal huishoudapparaten in huis die tijdbesparend werken

Een koffiezetapparaat dat ervoor zorgt dat je koffie klaarstaat nog voor je uit je bed bent gestapt? Het klinkt niet alleen heerlijk, het is ook geweldig efficiënt. Hetzelfde geldt voor een timer op je wasmachine, droogkas... 

7. Zet al je klokken 10 minuten te vroeg 

You know why! 

8. Ga op zoek naar manieren om beleefd een afspraak af te ronden

Je kent ze wel, die mensen die maar blijven doortateren. De truc dat je mama viskes heeft gebakken, is helaas al verleden tijd. Ga daarom op zoek naar enkele manieren om een gesprek beleefd en toch assertief af te sluiten. 

9. Zet een wekker voor belangrijke afspraken

Het uur uit het oog verliezen? Yep, dat hebben we allemaal al wel eens voorgehad. Het zetten van je wekker kan dit vermijden. 

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video