Nieuw op onze dieetradar: het CICO-dieet gaat terug naar de essentie van vermageren

Print
Nieuw op onze dieetradar: het CICO-dieet gaat terug naar de essentie van vermageren

Foto: Pinterest

Net op tijd voor de feestdagen: het CICO-dieet! Want we willen ons op 31 december in dat strakke jurkje wurmen en er bijgevolg dus zelf strak uitzien. Het dieet blijkt momenteel 'hip & happening' te zijn op het internet, en misschien ligt dat wel aan de simpele opzet: je mag alles eten, maar moet meer calorieën verbranden dan je er opneemt.

Een paar kilo's kwijtspelen voor de feestdagen? Keuze genoeg aan diëten, zo is Jani zelf fan van het 5:2 vastendieet, maar wie vaak op het internet ronddwaalt weet dat het CICO-dieet the new kid on the block is. En Reddit-gebruikers lijken er alvast fan van te zijn. 

CICO staat voor 'calories in, calories out' en draait volledig rond het tellen van calorieën. Het principe is oeroud: op het einde van de dag moet je gewoon meer calorieën verbrand hebben dan er naar binnen gespeeld te hebben. Back to the basics dus, want calorieën tellen is de essentie van vermageren.

 

Maar is dit dieet ook altijd gezond? Het spreekt voor zich dat wanneer je je rond eet aan taart en snoepgoed, maar er de calorieën terug afwerkt, je niet gezond bezig bent. Net zoals bij heel wat diëten is evenwicht key. Zo kan een zakje chips in dit geval zeker, maar je moet natuurlijk ook je dagelijkse dosis voedingstoffen en vitamines naar binnen zien te krijgen. 

Hoe je die opgenomen calorieën kwijtspeel, is volledig up to you. Misschien is deze drijvende workout wel helemaal je ding, of kun je een HIIT-training uittesten, waarbij je in één uur meer dan 1000 calorieën verbrandt. 

Trending

Meer leesplezier

HOT NEWS

Meer Hot News

Styling

Meer Styling

Hair & Beauty

Meer Hair & Beauty

Must Haves

Meer Must Haves

Feel Good

Meer Feel Good

FITNESS

Meer Fitness

Food

Meer Food

Meest recente video's

Meer video