8 tips voor mensen die het echt àltijd koud hebben

Print
8 tips voor mensen die het echt àltijd koud hebben

Foto: Pinterest

Staat je verwarming op de hoogste stand en klaagt jouw vriend of vriendin ook altijd over het veel te hete water in de douche? We feel you. Het is absoluut geen pretje om een koukleum te zijn, of hoe wij het graag noemen: koulijder. Gelukkig zijn er wel een paar tips & tricks die je kunnen helpen om je koude bloed een tikkeltje warmer te maken.

#1 KOUD WATER

Dit klinkt zéér onlogisch, dat geven we toe, maar als je je afspoelt met koud water en vervolgens uit de douche stapt, zal je het verrassend warm hebben. Gedaan met uit je vel bibberen tijdens het afdrogen dus. Echt waar, probeer maar eens!

#2 METS JE HUIS DICHT (niet letterlijk)

Ken je ze nog, de langwerpige worsthonden a.k.a. ‘tochthonden’ die je voor de deur moet leggen om wind tegen te houden? Haal ze maar weer boven en mets als het ware je huis dicht. Of gebruik handdoeken om tochtgaten te dichten.

#3 KAARSEN

Alle beetjes helpen, toch? Kaarsen geven een ieniemienie beetje warmte, dus maak het lekker gezellig en steek die kaarsjes aan!

#4 NAAKT KNUFFELEN

Ha! Wedden dat je vriend of vriendin hier absoluut geen probleem mee zal hebben? Je zal eerst wel het lef moeten hebben om je kleren uit te trekken, maar de wetenschap heeft bewezen dat je het snelst warm wordt wanneer je naakt met elkaar knuffelt. (Al doe je het maar ter compensatie van de extreem hete douches…)

#5 KLEDIJ OPWARMEN

Leg je kleren op de verwarming of voor de haard vooraleer je ze aantrekt. Hmmm, zalig!

#6 KOKEN

Trek je terug in de keuken, hak alles fijn en bak alsof je leven ervan afhangt. Niets zo verwarmend als dit. En nog nuttig ook.

#7 GEMBER-CITROEN THEE

Kook wat water, doe hier een paar blokjes gember in en meng dit met een geperste halve citroen. Laat tien minuutjes koken en je hebt het ultieme drankje om weer warm te worden. Pluspunt: super gezond!

#8 HAAR DROGEN

Je verliest het meeste warmte langs je hoofd, dus droog je haar meteen na een douche. Of droog gewoon je hele lichaam. *Smelt*

Oh ja, een dekentje en warmwaterzak helpen ook. Vanavond zullen wij het alvast niet meer ijskoud hebben! 

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video