Aha! Deze wijn past het beste bij jouw sterrenbeeld

Print
Aha! Deze wijn past het beste bij jouw sterrenbeeld

Foto: Pinterest

We hoeven het niet onder stoelen of banken te steken dat we allemaal graag eens een glaasje drinken. Een gezellig avondje onder de meisjes, of een romantische dinner date met onze geliefde: beide situaties vragen om een glaasje wijn. Tegenwoordig bestaan er zodanig veel varianten, dat we in de supermarkt soms echt niet weten wat gekozen. En daarom zetten we even op een rijtje voor welke wijn je het best kiest, afhankelijk van je sterrenbeeld. Dan hoef je de volgende keer zeker al niet meer te twijfelen over welke wijn je kiest, want als het zelfs in de sterren geschreven staat, is deze wijn echt ‘the one’ voor jou!

De oprichters van Cellarmasters, een online webshop met tal van wijnen, vroegen zich af wat je sterrenbeeld prijsgeeft over je wijnvoorkeuren. Ter ere van hun 35 ste verjaardag, trokken ze op onderzoek uit. 

Door de geboortegegevens van hun klanten de afgelopen twaalf maanden te analyseren en die te vergelijken met de online orders, kon er vastgesteld worden hoe wijnvoorkeuren verschillen tussen sterrenbeelden. Benieuwd om die van jezelf te achterhalen? Scroll dan verder en tadaaaa

KREEFT

Kreeften zijn vaak gevoelige mensen die over het algemeen heel sympathiek zijn tegenover anderen. En misschien is het net die gevoeligheid die hen grote fans van Pinot Noir maken.

WATERMAN

Opeminded en onvoorspelbaar: zo beschrijf je de waterman het beste. En deze karaktereigenschappen komen uiteraard ook terug in de wijnkeuze. De helft van de watermannen zijn fervente rode wijndrinkers, maar de andere helft geeft de voorkeur aan een variëteit in wijn. It’s up to you, watermannen!

TWEELING

Tweelingen zijn expressief en hebben twee kantjes: enerzijds leuk en sociaal, anderzijds serieus en ontspannen. Tweelingen drinken dan ook meer (en liever) rode wijn dan andere sterrenbeelden. Hun grote zwakte is een Sangiovese uit Italië.

LEEUW

Leeuwen zijn gemaakt om in de schijnwerpers te staan. Ze houden van actie en zijn door veel mensen geliefd en bewonderd. Ze houden er dan ook van om unieke wijnen te drinken. De rode favoriet van de leeuwtjes is een Merlot. Als het gaat om witte wijnen, gaat de voorkeur van de leeuwen naar een fris en fruitige wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Gris.

WEEGSCHAAL

Weegschalen staan erom bekend dat ze steeds vriendelijk, zachtaardig en vol liefde omgaan met anderen. Misschien is het dan ook wel hun liefhebbende aard die zo goed samengaat met melanges. Rosé wijn is dus dé absolute aanrader! Of je er bubbels bij wil of niet, mag je zelf nog kiezen.

MAAGD

In tegenstelling tot de leeuwen, houdt een maagd er absoluut niet van om in de spotlight te staan. Ze zijn daarnaast vriendelijk en hardwerkend. Als maagd ontspan je best met een elegante, rode wijn zoals een Shiraz. Ook een subtiele Pinot Gris is een perfecte match voor een maagd. Ook een flesje bubbels, zoals een sprankelende rosé wijn, is een aanrader voor dit sterrenbeeld.

BOOGSCHUTTER

De free spirits vol optimisme en moed zijn gegarandeerd de boogschutters. Deze roekeloze wijnlovers kan je plezieren met een Pinot Noir of wanneer het gaat om witte wijn, met een Pinot Gris of Chardonnay.

STEENBOK

Steenbokken zijn altijd bereid te helpen, dus nu is het eens aan ons om hen te helpen (met het vinden van een perfecte wijn toch tenminste). Mensen met dit sterrenbeeld zijn volgens Cellarmasters de grootste witte wijndrinkers van allemaal. Met als favoriet een Chardonnay.

SCHORPIOEN

Een sterke wil, een gedrevenheid om U tegen te zeggen en een enorme ambitie. Een schorpioen heeft serieus wat in zijn of haar mars en kiest dus het beste voor een gedurfde Shirazwijn of een frisse, Franse roséwijn. Ook sprankelende wijn mag bij gelegenheid bovengehaald worden. Tip: een gekoeld glas is voor een schorpioen blijkbaar een meerwaarde.

VISSEN

Vissen zijn vrijgevig, meelevend, zorgzaam en trouw. Deze eigenschappen matchen het beste met een witte wijn, bij voorkeur een Sauvignon Blanc. Wil je toch graag een glaasje rood drinken? Kies dan voor een blend van Cabernet.

RAM

Ben jij een ram? Dan zit je waarschijnlijk vol spontaniteit en ben je een tikkeltje impulsief. Daarnaast ben je ook  moedig en energiek. Wellicht is het dus niet zo verrassend dat rammen meer Champagne drinken dan alle andere sterrenbeelden! Elke dag is een feestje, toch? 

STIER

Stieren zijn de meest betrouwbare van de hoop al kunnen ze soms een beetje eigenwijs zijn. Ze geven dan ook de voorkeur aan een gedurfde wijn, zoals een rode Shiraz. Meer fan van een wit wijntje? Kies dan voor een Chardonnay of een Sauvignon Blanc.

En dan is het nu tijd om je voorraad in te slaan, succes!

Trending

Meer leesplezier

HOT NEWS

Meer Hot News

Styling

Meer Styling

Hair & Beauty

Meer Hair & Beauty

Must Haves

Meer Must Haves

Feel Good

Meer Feel Good

FITNESS

Meer Fitness

Food

Meer Food

Meest recente video's

Meer video