6 verrassende oorzaken van donkere kringen onder je ogen (en hoe je ze aanpakt)

Print
6 verrassende oorzaken van donkere kringen onder je ogen (en hoe je ze aanpakt)

Foto: Shutterstock

We weten allemaal dat we door slechte nachtrust of een aantal overuren op het werk al snel oververmoeid zijn, waardoor er al eens van die vervelende donkere kringen onder onze ogen kunnen verschijnen. Als het bij jou ondertussen een gewoonte geworden is om op te staan en donkere kringen onder je ogen te spotten, is het misschien wel tijd om op zoek te gaan naar de oorzaak van deze boosdoeners. Er zijn namelijk heel wat verrassende redenen waardoor we deze kringen krijgen. En wie de oorzaak van het probleem kent, kan het ook aanpakken!

#1 LIFESTYLE

Ook je levensstijl is een bepalende factor in het hebben van wallen onder je ogen. Je zorgt het best voor een voortdurende doorstroming van je bloed, wat je kan bevorderen door te sporten en veel water te drinken. Verder is roken ook een boosdoener in dit proces, want het verstoort de bloedomloop en maakt donkere kringen zichtbaarder.

OPLOSSING:

Houd dagelijks bij hoeveel glazen of liter water je drinkt en probeer een gezond doel op te stellen.

#2 SEIZOENSGEBONDEN ALLERGIE

Tijdens de bloeiperiode kunnen verschillende allergieën opduiken zoals een allergie aan pollen of gras. Zo’n allergie maakt donkere kringen onder je ogen alleen maar erger. Het vergroot namelijk de bloedvaten om je ogen, waardoor een blauwachtige tint ontstaat.

OPLOSSING:

Vermijd zoveel mogelijk wrijving in de ogen en vergeet vooral niet om allergiepilletjes te halen bij je apotheker. Om de irritatie rond je ogen te verzachten, kan je een verzachtende crème aanbrengen.

€ 54,49 - enligo.com

#3 JE AUTO

De vloerbedekking van je auto kunnen stofmijten, schimmelsporen of pollen bezitten, net als de stoffen in je huis. Daarnaast kan je auto ook stoffig zijn. Mensen met een allergie of gevoeligheid voor deze zaken, zullen de gevolgen hiervan terugvinden in hun under-eye circles.

OPLOSSING:

Heb je een leren bekleding in je auto? Dan kan je dit probleem al van je lijstje schrappen. Verder komt het er gewoon op neer je auto voldoende schoon te maken en af te stoffen.

#4 JE GEZICHT OVERIJVERIG REINIGEN

Als je all the way gaat met je reinigingskuur op het einde van de dag en je make-up van je gezicht schrobt tot er niets meer overblijft, ben je niet goed bezig.  Wrijving onder de ogen kan de bloedvaten in die delicate huid breken en rood maken, wat opnieuw tot donkere kringen leidt.  

OPLOSSING:

Gebruik een zachte reinigingscrème speciaal voor de ogen. Vermijd wrijving en hardnekkige make-upverwijderaars. 

€ 11,68 - Avène

#5 HUIDTYPE

Niet om je ouders te beledigen, maar donkere kringen onder je ogen zijn deels genetisch bepaald. Een donkerdere of olijfkleurige huid kan hogere concentraties van pigment in de huid hebben, hierdoor worden er als het ware schaduwen gecreëerd die zich uiten in wallen onder de ogen.

OPLOSSING:

Gebruik een roze- of oranje-achtige concealer om deze under-eye circles te camoufleren.

€ 5,69 - Maybelline  

#6 WACKY SLEEP

Dit klinkt waarschijnlijk zeer bekend in de oren: door te weinig slaap krijg je wallen. Je bloedvaatjes worden hierdoor zichtbaar onder je dunne ooglid, waardoor er donkere kringen gevormd worden. Maar korte nachten zijn niet de enige reden. Wanneer je bijvoorbeeld drie uur op de snoozeknop drukt – en dus het gevoel krijgt dat je lang geslapen hebt – creëer je hetzelfde effect. Wat verder nog verrassend is, is dat je ook donkerdere kringen krijgt door te veel te slapen.

OPLOSSING:

Ga op zoek naar een vast slaapritme van zeven of acht uur per nacht. Probeer altijd rond hetzelfde uur in bed te kruipen en vervolgens ook op te staan. Skip die korte, slapeloze nachten zodat je ze ook niet hoeft in te halen met een nachtje van twaalf uur non-stop slapen. 

Met deze tips zullen die donkere kringen op z'n minst een beetje verbeteren! 

Bron: Popsugar

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video