JaniTV & Pink Ribbon gaan in oktober samen de strijd aan tegen borstkanker

Print
JaniTV & Pink Ribbon gaan in oktober samen de strijd aan tegen borstkanker

Foto: Pinterest

Oktober is internationale borstkankermaand en dus doet Pink Ribbon er alles aan om de aandacht te vestigen op borstkanker. Dit jaar is extra speciaal, want Pink Ribbon gaat de strijd wereldwijd al 25 jaar aan tegen de ziekte. Maar ook JaniTV draagt z'n steentje bij. We organiseren deze maand niet alleen verschillende events om geld in te zamelen, maar brengen dagelijks artikels waarin vrouwen centraal staan.

Borstkanker is en blijft de meest voorkomende kanker bij vrouwen in België. Ook vandaag kregen 29 vrouwen het verdict te horen. 100.000 vrouwen vechten, samen met hun directe leefomgeving, tegen de ziekte. Helaas verliezen ook nog steeds zes vrouwen per dag de strijd. Dat klinkt als een statistiek, tot je plots zelf het nieuws krijgt...

En daarom werd Pink Ribbon,  de organisatie die zich wereldwijd inzet voor de strijd tegen borstkanker, in 1992 in het leven geroepen door Evelyn Lauder, schoondochter van Estée Lauder. De organisatie zet zich jaar na jaar in om het publiek te sensibiliseren en fondsen te verzamelen voor medisch en wetenschappelijk onderzoek.

 

 

JANITV STRIJDT MEE!

Ook wij gaan de strijd aan tegen borstkanker. In oktober staat het befaamde roze lintje niet alleen centraal op onze kanalen, we organiseren ook verschillende events. Zo zullen we samen met verschillende BV's nagels lakken voor het goede doel. Meer info vind je op ons Facebookevent. Ken jij iemand die getroffen werd door borstkanker, dan kun je een mailtje sturen naar redactie@janitv.be en wie weet wordt ze wel in de watten gelegd door Jani.

 

 

ALLE BEETJES HELPEN

Wil jij meteen in actie schieten? Dan kun je Pink Ribbon steunen door een lintje, of iets anders in hun shop te kopen. Of door een vrije donatie te doen via deze pagina. Kom op tegen kanker!

 

Meer over Pink Ribbon

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video