Zo doe je dat: 4 geheimen om de plank vol te houden

Print
Zo doe je dat: 4 geheimen om de plank vol te houden

Foto: Pinterest

Word slank door de plank! Ha, rijmpjes werken altijd motiverend - toch? - en aangezien de plank een zeer effectieve oefening is om je lichaam strakker en sterker te maken, zochten wij uit hoe je die verdomde houding ooit eens een minuut of langer kan volhouden. Om eindelijk eens tot het uiterste te gaan met deze oefening, delen we vier tips die jou zullen veranderen in de beste plank van de hele fitness!

#1 DUW DE VLOER WEG

Je houding voor de plank is heel belangrijk om de oefening tot een goed einde te brengen. Begin op je handen en knieën en zet je ellebogen direct onder je schouders in een hoek van 90 graden. Zet je ellebogen zo neer alsof je de vloer probeert weg te duwen. Span je borstspieren aan om de hoek van je ellebogen te behouden.

#2 EEN EURO TUSSEN JE BILLEN

Om ervoor te zorgen dat je heupen en billen niet verzwakken tijdens de plank, moet je ze blijven gebruiken en er blijven op focussen. Probeer je in te beelden dat er een euro tussen je billen zit en knijp zo hard dat die er niet van tussen kan vallen.

 

#3 JE BUIK IS EEN BALLON

Ondiepe borstademhalingen moeten vermeden worden, want dit zorgt voor spanning in je nek. Probeer dus langzame en bewust diepe ademhalingen vanuit je buik te maken. Een goede ademhaling maakt de plank meteen iets makkelijker.

 

#4 TIME HET BOELTJE

Stel jezelf van te voren een doel op. Probeer bijvoorbeeld om de plank één minuut vol te houden en zet je timer. Kijk af en toe eens aan hoeveel seconden je al zit en geef niet op. Na een poosje zal je de plank al snel langer kunnen volhouden!

 

Heb je de plank al helemaaaaal onder controle? Daag jezelf dan uit en maak het een tikkeltje moeilijker. Steek bijvoorbeeld afwisselend je rechter- en linkerarm naar voren. Nog niet moeilijk genoeg? Steek dan tegelijk je linkerarm en rechterbeen uit afwisselend met het omgekeerde (rechterarm, linkerbeen). Succes! 

Meest recente video's

Meer video