Hier komt je lief niet onderuit: 7 redenen waarom je meer massages moet krijgen

Print
Hier komt je lief niet onderuit: 7 redenen waarom je meer massages moet krijgen

Foto: Shutterstock

Een massage krijgen (of geven, maar wij verkiezen krijgen) is intiem voor iedereen, maar heeft oneindig veel voordelen. Het werkt als een medicijn voor je hele lichaam, het ontspant je lichaam en je slaapt er beter van. En daarnaast verdienen we het gewoon om gemasseerd te worden! Maar hé, we komen heus wel met straffere argumenten dan deze hoor, want tegenwoordig is het niet makkelijk om ons lief te overtuigen. En daarom alvast deze zeven – super overtuigende – redenen waarom je meer massages zou moeten krijgen:

#1 BETERE HOUDING

Door een hele dag neer te zitten of op je gsm te tokkelen, krijg je een ingezakte houding en pijn in je nek of rug. Massages helpen je rug terug rechttrekken en de pijn te verminderen.

 

#2 JE SLAAPT BETER

Logisch, want al je spieren zijn ontspannen. En slaap is supeeeer belangrijk, toch? Dus laat die massage maar komen!

 

#3 HET REDUCEERT ANGST EN ANGSTGEVOELENS

Massages staan bekend om stress op allerlei vlakken te reduceren, angstgevoelens horen daar ook bij.

 

#4 VERHELPT HOOFDPIJN EN MIGRAINE

Als je last hebt van chronische hoofdpijn of migraine, moet je natuurlijk altijd eerst een dokter raadplegen. Als je weet waar het probleem zit, zijn massages vanaf nu je beste vriend wanneer je weer eens hoofdpijn krijgt.

 

#5 HELPT OOK TEGEN ALLERLEI ANDERE PIJNEN

Een beetje te zwaar gesport gisteren? Skip die pijnstillers tegen de spierpijn en laat jezelf eens goed onder handen nemen. Nadien zal je je herboren voelen!

 

#6 VERMINDERT HET EFFECT VAN CHEMOBEHANDELINGEN EN ANDERE BEHANDELINGEN

Onderzoeken hebben uitgewezen dat massages ziekte en pijn kunnen verlichten. Als je je ziek voelt, is het altijd een goed idee om te proberen ontspannen met behulp van bijvoorbeeld een massage.

 

#7 VERBETERT JE HUMEUR

Massages maken ons blij. Punt. 

Enzovoort, enzovoort, enzovoort! ;)

Conclusie: meer verwendagjes in de spa en meer met puppyogen kijken naar je vriend of vriendin in de hoop dat ze bezwijken en met hun magische handen je nek en rug weer helemaal de oude maken.  

 

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video