5 tips om je workout in te plannen als je ‘geen tijd’ hebt

Print
5 tips om je workout in te plannen als je ‘geen tijd’ hebt

Foto: Pinterest

Heb je het te druk om te sporten? We hear you. We weten allemaal dat we meerdere keren per week zouden moeten sporten, maar een druk werkschema en sociaal leven komen al makkelijk in de weg van die goede voornemens. Wil je de koe bij de horens vatten en nooit meer het ‘ik heb geen tijd’-excuus gebruiken om een stevige workout uit de weg te gaan? Stamp dan deze vijf hacks in je hoofd die ervoor zullen zorgen dat je én kan sporten én tijd hebt voor je werk en privéleven. Come on!

GET IT OVER WITH

First things first: plan je workout ‘s morgens vroeg, voor je kan beginnen met excuses te verzinnen. Zet je wekker een uurtje vroeger en vlieg er meteen in. Later op de dag zal je to-do lijstje alleen maar langer worden, dus is het handig als je niet meer hoeft te denken aan sport (want we kennen dat al, het komt er dan toch niet van).

FOLLOW A PLAN

Maak van sporten een gewoonte en je zal zien dat je er geen tijd meer voor moet maken, maar dat je er gewoon tijd voor hebt. Focus je op een plan, dat kan een plan zijn dat je online vindt of een sportplan dat je voor jezelf opstelt. Wanneer je resultaten begint te zien (gewichtsverlies, conditieopbouw…) zal je pas echt gemotiveerd zijn!

MAKE IT SOCIAL

Sleur je vrienden en vriendinnen mee! Ga samen naar groepslessen, ga wandelen of joggen, of organiseer gewoon een workoutsessie bij je thuis. Wat je ook doet, wanneer je in gezelschap bent zal je al gauw vergeten dat je hier ‘geen tijd’ voor had.

KEEP A DIARY

Leer plannen. Koop jezelf een agenda of gebruik die handige tool van je smartphone en plan je week. Het geeft je rust in je hoofd en een duidelijk overzicht van wanneer je wel of geen tijd hebt om te sporten.

THINK OUTSIDE THE GYM

Think outside the box is een uitspraak die we allemaal kennen, think outside the gym is niet zo anders. Sporten is niet vanzelfsprekend lessen volgen of naar de fitness gaan. Een stevige wandeling met je hond verbrandt minstens evenveel calorieën als een loopje op de loopband. Beeld je eens in wat je allemaal kan doen in je huis, tuin, het park… we zouden bijna zeggen dat het tijd is om je fitnessabonnement te dumpen!

Plant deze tips in je hoofd, haal je agenda erbij en vlieg erin zonder te veel na te denken. Sporten geeft je niet alleen een gezonde geest in een gezond lichaam, je krijgt er verbazend genoeg ook nog eens meer energie van. En durf nu nooit meer zeggen dat je geen tijd hebt hé!

Bron: Byrdie

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video