Opgepast! Deze fouten mag je nooit maken als je gaat sporten in de zon

Print
Opgepast! Deze fouten mag je nooit maken als je gaat sporten in de zon

Foto: Pinterest

Ben je iemand die graag vertoeft in warmere oorden en af en toe eens een ochtendloopje gaat maken? Of zit je gewoon te wachten op hetere temperaturen in ons eigen landje? In beide gevallen is sporten in de zon super leuk en gezond, maar opgepast: er zijn een aantal fouten waardoor de combinatie sport en zon plots heel schadelijk kan zijn.

Een stevige workout in het zonnetje werkt als een enorme boost op je huid. Het brengt je bloedsomloop op gang en versnelt de afvoer van afvalstoffen, waardoor je huidcellen zich sneller kunnen vernieuwen. Resultaat daarvan: snel een mooi gebruind kleurtje. Al is het belangrijk dat je een paar veelgemaakte fouten uit de weg gaat! Dit zijn ze:

ZONNECREME

Je denkt misschien dat insmeren met een hoge SPF niet nodig is, omdat je voortdurend in beweging bent en het er na vijf minuten al van zweet. Niets is minder waar: als je zweet en beweegt, wordt je huid een makkelijk slachtoffer voor verbranding. Smeer je dus in met een stevige en waterproof zonnecrème om je huid te beschermen.

VASELINE

Veel sporters dragen liever geen zonnecrème in hun gezicht, omdat die in de ogen druipt vanaf dat je begint te zweten. Dé truc hiervoor is een potje vaseline. Smeer wat vaseline in je wenkbrauwen en de zonnecrème zal mooi naast je ogen glijden in de plaats van erin. Het ziet er misschien niet uit, maar alles om rimpels en verbranding uit de weg te gaan! 

WATER

Veel mensen drinken dagelijks te weinig water. We kunnen het niet genoeg zeggen: vergeet zeker niet te drinken voor, tijdens en na je training! Niets is belangrijker dan gehydrateerd blijven in de zon. Pas wel op: water biedt geen bescherming tegen de zon.

DOUCHE

Het lijkt verleidelijk om na een stevige loopsessie op een ligzetel neer te ploffen en daar voor de rest van de dag te blijven. Doe dit niet! Het is heel belangrijk dat je na de inspanning een douche neemt. Zweten maakt heel wat bacteriën los en daarnaast zitten je poriën nog eens verstopt door de zonnecrème. Reinig je huid dus grondig en plof daarna gerust neer op een ligzetel!

KLEDIJ

Het mag misschien wel dertig graden (of meer, hangt ervan af waar je vertoeft) zijn, zorg ervoor dat je professionele sportkledij draagt tijdens het sporten in de zon. Een te kleine of knellende sportbeha en mini shortje zullen al snel snijden of zorgen voor huidirritatie door wrijving. Kies voor kwaliteitsvolle sportkledij, die misschien een beetje meer bedekken, maar wel zorgen voor een comfortabele workout! 

Meer over fitness

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video