De Gentse Feesten staan voor de deur! 6x hotspots die je moet gedaan hebben

Print
De Gentse Feesten staan voor de deur! 6x hotspots die je moet gedaan hebben

Foto: Wikipedia

Eenmaal per jaar davert de Gentse binnenstad op z’n grondvesten en dat mag je niet gemist hebben. Als je nu een rasechte Gentenaar bent of gewoon houdt van een feestje: de Gentse Feesten zijn een must op jouw to-do lijstje. Tien dagen (of beter nachten) lang staan een heleboel pop-ups voor je klaar en we zouden JaniTV niet zijn als we niet even op zoek gingen naar de beste plekken om de dorst te lessen, honger te stillen en dansbenen uit te gooien. Here we go:

FUBAR BEACH

Fubar is al langer een fenomeen op de Vrijdagsmarkt. De bar wordt iedere zomer opnieuw op een verschillende locatie uit de grond gestampt en dit jaar verrast het team zelfs met twee pop-ups. Fubar zal te vinden zijn aan Vrijdagmarkt 35 met een nieuw extraatje dit keer: Fubar Beach. Een chillout-zone midden in de drukte mét een strand!

Ottogracht 2

BARRIO CANTINA

Ook foodtruckfestival Barrio Cantina zal hier van de partij zijn. Tijdens de Gentse Feesten worden de 26 foodtrucks tien dagen opgesteld op de parking van de gebouwen van het ACV aan de poel. Keuze genoeg dus, dat is een garantie!

ACV Parking - Ravensteinstraat

CAFE VENTURA

Café Ventura is al langer een vaste waarde in Gent. Je komt er niet alleen voor het lekker eten, maar ook voor de sfeer en de spontaan ontstane after work feestjes. Een stevige line-up en de heerlijke homemade white sangria zullen ook dit jaar weer heel wat feestgangers lokken! En de deuren blijven open tot in de vroege uurtjes, just in case…

Vrijdagmarkt 35

FOODSTORMS LAYERS

Een uitgebreid take-away buffet mag niet ontbreken aan je Gentse Feesten ervaring! Ideaal om gezellig te picknicken. En voor de healthy foodies onder ons: groenten spelen de hoofdrol in het buffet, dus geen schuldgevoelens de volgende dag. Handig extraatje: er wordt ook gedacht aan een placemat, servetten en bestek.

Sint-Jacobsnieuwstraat 103

KARREAUX X STAMCAFE

We kennen allemaal het principe van ‘een laagje leggen’ vooraleer we stevig uitgaan. Daarvoor is het STAMcafé de ideale locatie. Speciaal voor de gelegenheid sloegen het Gentse stadsmuseum en restaurant Karreaux de handen in elkaar. Het resultaat? Een gevarieerde kaart vol kleine gerechtjes tussen de 5 en 16 euro.

 

Een bericht gedeeld door STAMcafé (@stamcafe) op

Godshuizenlaan 2

POLE POLE

Last but (absolutely) not least: Polé Polé kleurt de Gentse binnenstad met tien dagen lang zuiderse en zwoele ambiance. Droom alvast maar weg: een podium langs het water, het publiek op het water, heerlijke cocktails en liefst ook nog mooi weer. Deze hotspot mag zeker niet ontbreken aan je feestervaring!

Lammerstraat 25

En goed nieuws: als je enthousiast bent, kan je vanavond al een kijkje gaan nemen!

Gentse Feesten, 14 – 23 juli. 

Trending

Meer leesplezier

HOT NEWS

Meer Hot News

Styling

Meer Styling

Hair & Beauty

Meer Hair & Beauty

Must Haves

Meer Must Haves

Feel Good

Meer Feel Good

FITNESS

Meer Fitness

Food

Meer Food

Meest recente video's

Meer video