What?! Zelfs al van aan eten ruiken kun je aankomen

Print
What?! Zelfs al van aan eten ruiken kun je aankomen

Foto: Shutterstock

Snel, knijp je neus dicht! Alsof het nog niet moeilijk genoeg was om die kilo's in aantal te doen afnemen of op peil te houden, beweren enkele Amerikaanse wetenschappers nu dat je zelfs van de geur van voeding alleen al zou kunnen aankomen. Seriously?!

Je leest het goed, de geur van eten zou een belangrijke rol spelen op hoe je lichaam calorieën verwerkt. Als je buren weer aan het barbecueën gaan, stop je dus maar beter wat watjes in je neusgaten. Bizar genoeg zou je lichaam door het ruiken aan voedsel calorieën opslaan in plaats van ze te verbranden.

"Gewichtstoename valt niet enkel te meten aan het aantal calorieën dat wordt opgenomen, maar het is ook gelinkt aan hoe die calorieën worden waargenomen", zegt professor in de moleculaire biologie Andrew Dillin. "Als we dit gevalideerd kunnen krijgen in mensen dan kunnen we misschien een medicijn ontwikkelen. Dat zou fantastisch zijn."

De wetenschappers van de Amerikaanse University of Berkeley deden de test met muizen. Muizen die niet konden ruiken, verloren gewicht in tegenstelling tot muizen dat wel konden. Die laatste verdubbelden zelfs van gewicht, en dat terwijl beide groepen evenveel calorierijk voedsel aten. De muizen waarvan hun reukzin nog een extra duwtje werd gegeven, werden het dikst.

Moraal van het verhaal: dat er maar snel iemand een stijlvolle neusknijper ontwerpt!

Trending

Meer leesplezier

HOT NEWS

Meer Hot News

Styling

Meer Styling

Hair & Beauty

Meer Hair & Beauty

Must Haves

Meer Must Haves

Feel Good

Meer Feel Good

FITNESS

Meer Fitness

Food

Meer Food

Meest recente video's

Meer video