Zweetgeurtjes in de lucht: dit zijn de geheimen van mensen die altijd lekker ruiken

Print
Zweetgeurtjes in de lucht: dit zijn de geheimen van mensen die altijd lekker ruiken

Foto: Shutterstock

Yes boomshakalaka! Wij doen enkele vreugdesprongetjes in de lucht, want deze week wordt het tropisch warm in ons Belgenlandje! Al heeft dat ook zo zijn nadelen. Zoals de vele zweetgeurtjes bijvoorbeeld... Gelukkig verzamelden wij enkele tips zodat jij niet hoeft aan te sluiten bij #clubzweet.

PARFUMKEUZE

De meeste parfums bestaan uit een mix van water, alcohol en geurstoffen. En het is net die verhouding die bepaalt hoe sterk de geur is. Een eau de cologne bevat 2 à 3 procent, eau de toilette tussen 5 en 10 procent, eau de parfum 10 tot 20 procent. Wie langere tijd lekker wil ruiken, kiest dus beter voor een parfum.

Hiernaast bepaalt ook de basis van jouw parfum of hij lang blijft hangen of niet. Zo zouden citrustonen sneller vervliegen dan geuren met meer houtachtige akkoorden. Nou, dat weten we dan ook weer!

WERKEN IN LAAGJES

Wie echt lekker wilt ruiken, werkt niet met pafum alleen. Ga bijvoorbeeld voor een matchende showergel en/of bodylotion om de geur een extra boost te geven! En de wind, die doet de rest! *snuffel snuffel*

 PARFUM SPOTS

Ook waar je je pafrum sprayt is essentieel voor hoelang je hem blijft ruiken. Kies daarom voor warme plekken op je lichaam, zoals de binnenkant van je ellebogen, je enkels, de achterkant van je nek... Of wat dacht je van je navel? YES BABY YES!

En nog een tip: spuit je geurtje niet meteen op je lichaam, maar vernevel het in de lucht en loop door de wolk parfum. 

HYDRATEREN HYDRATEREN, WIE ZIJN BEST DOET ZAL HET LEREN

Een droge huid absorbeert een geur sneller, waardoor je die minder lang zult ruiken. Wie zijn huid goed hydrateert, door bijvoorbeeld bodylotion aan te brengen, zal dus langer lekker ruiken! Ook mensen die veel water drinken zullen een lekkere geur langer bij zich houden. Door veel te drinken (water, wel te verstaan) blijft je huid gehydrateerd, wat ervoor zorgt dat parfums, bodysprays en bodylotions zich beter aan je huid hechten.

GOOD TIMING

Mensen die lekker ruiken, weten wanneer ze moeten sprayen. Het beste moment is vlak na het douchen, wanneer de huid nog een beetje vochtig is. 

AGAIN AND AGAIN

De echte perfume queens sprayen de ganse dag door. Zelfs tot drie keer per dag! Een handige travel size van jouw favoriete geur is dus zeker niet overbodig. 

NOOIT WRIJVEN

Het is aanlokkelijk om eerst op je polsen te sprayen en dit vervolgens in je nek te wrijven, maar STOP! Dit mag je echt nooit meer doen. Wanneer je wrijft, maak je de geur namelijk 'stuk', wat betekent dat je een deel van het parfum weggooit en deze minder lang zal blijven. 

JE RUIKT NAAR WAT JE EET

"Ahzo, dus jij at gisteren lekker Indisch?" Nee hoor, zo letterlijk hoeven we het niet te nemen! Al heeft voedsel wel degelijk een invloed op hoe je lichaam ruikt. Eet jij bijvoorbeeld veel gekruide maaltijden, of gebruik je veel uien en knoflook? Dan is er kans dat je huid zo begint te ruiken. Net als alchol en rood vlees. Alé hop, allen op "geurdieet" dus!

HOU JE KLEDING FRIS

Het lijkt heel logisch dat we onze kleren moeten wassen, maar er is meer! Je kan namelijk wat parfum in je kleerkast spuiten of een geurzakje bij je kleding leggen. #nogeengeurtjedabei 

LEKKER IN HET ROND

Parfum mag bijna letterlijk je leven overnemen. Spuit bijvoorbeeld eens in je handtas, je auto, je living, je jas....

 

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video