Is aftersun dan echt zoveel beter dan gewone bodymilk?

Print
Is aftersun dan echt zoveel beter dan gewone bodymilk?

Foto: Pinterest

Trouwe honden die we zijn, grijpen we na het zonnen steevast naar de aftersun lotion. Althans, dat zou toch moeten. Maar is het verschil dan zo groot, of volstaat een kwalitatieve bodymilk ook? We zochten het voor jou uit!

Smeren, smeren, smeren! Die regel staat ondertussen in onze hersenen gebeiteld.  Maar ook na het zonnen is het uiterst belangrijk om je huid te hydrateren. En waarom kan dat niet met een gewone bodymilk in plaats van een (duurdere) aftersun lotion? HLN.be vroeg het aan dermatoloog Thomas Maselis.

En wat blijkt? Er bestaat wel degelijk een verschil tussen aftersun en gewone bodymilk. Aftersun bevat niet alleen een extra verkoelend bestanddeel, maar ook allerlei additieven om je huid te laten herstellen van de blootstelling aan de zon.

Alle aftersuns bevatten allerlei elementen en antioxidanten, zoals vitamine E, die vrije radicalen neutraliseren. En die vrije radicalen ontstaan door een namiddagje zonnen, waardoor je DNA-schade oploopt. Aftersun is dus niet weer zomaar een commercieel beautyproduct.

Zelfs een mooi gebruinde huid heeft baat bij wat aftersun, want ook al zie je er niet uit als een kreeft heeft je huid toch zonneschade opgelopen. We willen er binnen 20 jaar toch niet uitzien als een Shar Pei? :)


Hieronder enkele van onze favorietjes:

RITUALS, The Ritual of Karma After Sun Hydrating Lotion (€ 15) - LANCASTER, Soothing Moisturizer Repairing After Sun Face & Body (€ 31,99) - VICHY, Idéal Soleil (€ 13,96) - NUXE, Verfrissende Aftersunmelk Gelaat en Lichaam (€ 14,95) - GARNIER, Ambre Solaire Hydraterende en Verzachtende Aftersun Melk (€ 10,99)

Meer over summer body

Meest recente video's

Meer video