Zo weet je welke tint blond jou het meest flatteert

Print
Zo weet je welke tint blond jou het meest flatteert

Foto: Pinterest

In tegenstelling tot wat velen denken, bestaan er genoeg blonde tinten om iedereen bij iedereen op z'n minst eentje te matchen, ongeacht je natuurlijke haarkleur! De truc is om de blonde tint af te stemmen met je huid, kleur van ogen en levensstijl. Dus als je eens voor een frisse, blonde coupe wil gaan deze zomer, lees dan zeker verder om de perfecte tint te achterhalen!

HOE VIND JE DE PERFECTE BLONDE HAARKLEUR?

1. Kijk naar je huid en bepaal of je een warme of koele kleurtoon hebt, dit geeft aan welke blonde tinten het best bij je passen. Je kan de kleurtoon analyseren door te kijken naar de aderen op je pols: zijn ze vooral blauw en paars? Dan heb je een koele ondertoon. Zien de aderen er groenachtig uit? Dit is een warme ondertoon. Wanneer het meer een mix van de twee lijkt, is je ondertoon neutraal en is er een ruime keuze voor blonde tinten.

 

Een bericht gedeeld door ALEXIS REN (@alexisren) op

2. Over het algemeen past een bleke en roze-achtige huid het best bij een koele, delicate blonde kleur. Zoals bv. beige-blond, ash blonde of baby blond.

 

Een bericht gedeeld door BLEACH (@bleachlondon) op

3. Een donkere huid die er geel- of goudachtig uitziet past perfect met honingachtig gekleurde haren. Denk aan de kleur van boter, goud, of karamel.

4. Houd rekening met de diepte van je oogkleur: hoeveel contrast wil je tussen je ogen en je haar? Zachte haartinten vullen lichtere oogkleuren perfect aan, terwijl donkere ogen nood hebben aan een diepe en rijkere blonde kleur.

5. Voor je een keuze maakt, denk op voorhand aan het onderhoud van je blonde coupe. Ben je redelijk donker van haarkleur en wil je platinablonde lokken? Hou er dan rekening mee dat je regelmatig een bezoekje zal moeten brengen aan de kapper.

6. Check zeker de conditie van je haar. De nieuwe kleur van je lokken zal alleen tot zijn recht komen als je haar het aankan. Gebruik ook altijd shampoo en conditioner die speciaal ontworpen zijn voor gekleurd haar. 

 Wij gaan onze kapper alvast eventjes opbellen, doei! 

Meer over haar

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video