Aha! Geniet langer van je gladgeschoren benen dankzij deze tips

Print
Aha! Geniet langer van je gladgeschoren benen dankzij deze tips

Foto: Shutterstock

Wat haten we niet aan het scheren van onze benen? We zitten dubbel toe geplooid om elk plaatsje te bereiken, we zijn altijd – echt altijd! – een stukje vergeten waardoor we nog één harige plek hebben en het risico op een bloedfestijn door een te scherp mesje is ook best groot. Kortom: we haten, haten, haten het en kunnen wel wat tips gebruiken.

Onze kleedjes en rokjes liggen vooraan in onze kleerkast, maar nu moeten we eerst nog even terugtrekken in de badkamer vooraleer we met onze blote benen kunnen paraderen. Onthoud deze tips voor je volgende scheerbeurt:

#1 VERZORGING

Om langer van geschoren benen te genieten, moet je de haartjes zo dicht mogelijk tegen de wortel verwijderen. Dat kan met behulp van een scrub de dag voordien. Smeer na die scrub je benen in met een body lotion met glycolzuur, melkzuur of alfa hydroxyzuur erin. Dit verwijdert dode huidcellen en voorkomt ingegroeide haartjes.

#2 SCHEERGEL OF –CREME

Eigenlijk moet je altijd een scheergel of –crème gebruiken, je douchegel fungeert niet als goede vervanger. Een gel of crème maken je haartjes zachter, waardoor je die makkelijker kan verwijderen. Daarnaast blijft je huid onbeschadigd.

#3 HYDRATATIE

Als je niet zo houdt van een gel of crème, kies dan voor een scheermesje met ingebouwde hydraterende ingrediënten. Bijvoorbeeld een mesje met een kop met scheerzeep eraan.

#4 VERVANGING

Vervang je scheermesjes tijdig, want botte mesjes doen simpelweg gewoon veel minder goed hun werk dan nieuwe. Wanneer je oude mesjes blijft gebruiken, zal je veel regelmatiger moeten scheren. Nope, liever niet!

#5 OLIE

Gebruik de dagen na het scheren een olie zoals kokosolie of arganolie en breng die telkens voor het slapengaan aan. De olie zorgt ervoor dat je huid glad is en gevoed wordt. Het zorgt ook voor zachtere haartjes, dus wanneer die terug beginnen te groeien, krijg je in de plaats van harde stoppels een zacht gevoel. Ideaal om een scheerbeurt enkele dagjes uit te stellen!

#6 EINDE VAN DE DOUCHE

Wanneer je al even onder de douche staat, is je huid vrijgemaakt van oliën en worden je haartjes blootgelegd. De warmte en vochtigheid die tegen het einde van je douche ontstaan is in de badkamer, helpen om ook de haartjes zachter te maken waardoor je ze dichter tegen de wortel kan afscheren. Handig!

#7 SKIP

Wanneer de zon van plan is enkele dagjes weg te blijven en de temperaturen schieten niet meteen de lucht niet in, skip dan maar gerust een scheerbeurt. Niemand zal weten dat jouw benen niet geschoren zijn onder een skinny jeans.

Proberen maar! We doen werkelijk alles om die vervelende klus een beetje uit te stellen of te vergemakkelijken. 

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video