7 kleine veranderingen die komaf maken met je belly fat

Print
7 kleine veranderingen die komaf maken met je belly fat

Foto: Pinterest

Om het vet rond je buik helemaal weg te krijgen, zal je toch moeten toegeven aan een cardiosessie of krachtoefeningen. Maar er zijn wel een aantal super snelle en makkelijke manieren waardoor je het vetverbrandingsproces van start kan laten gaan of kan versnellen. Verschillende gezondheidsspecialisten zijn het erover eens: deze zeven dingen moet je doen om vervelend vet voor nu en voor altijd weg te houden. Lees maar mee!

GEZONDE VETTEN

Pas op, welk dieet je ook volgt, je lichaam heeft nog steeds voldoende eiwitten en vetten nodig! Voeg daarom gezonde vetten toe aan je eetpatroon. Denk bijvoorbeeld aan zoete aardappel, bonen, peulvruchten, noten en olieachtige vis zoals zalm. Deze gezonde vetten zijn essentieel bij het proberen om gewicht te verliezen, vooral in het buikgebied.

 

MCT-OLIE

Wat is MCT-olie nu precies? Het is een unieke vorm van vet die veel minder energie nodig heeft, waardoor er minder enzymen moeten worden verteerd. Het resultaat hiervan is een toename van je metabolisme en het leveren van snelle energie-aanvulling. In tegenstelling tot andere voedingsvezels, worden MCT’s niet opgeslagen als vet in het lichaam, maar worden ze net voor energie verband. Voeg daarom, wanneer je bijvoorbeeld een smoothie drinkt, een eetlepel van dit spul toe. Klaar!

 

WATER

We know, we know… je hoort het je hele leven al dat je voldoende water moet drinken, maar guess what? Het is écht zo. Water drinken is een goedkope en makkelijke manier om je hongergevoel weg te houden en gehydrateerd te blijven. Je kan ook altijd citrusfruit, limoen, munt of bessen toevoegen aan je water om het een smaakje te geven.

 

SUPPLEMENTEN

We hebben het niet over dieetpillen of platte-buik-supplementen, want dat is een no-go ladies! We’re talking vitamin C en dat soort zaken! Wanneer je een tekort hebt aan een bepaalde vitamine, kan het helpen om die in te nemen als supplement. Wanneer je bijvoorbeeld een kwaliteitsvolle visoliepil inneemt, kan dit positief effect hebben op je buikvet. 

 

VOLKOREN

We zijn carb-lovers, geloof ons, maar het wordt misschien toch eens tijd om onze witte boterhammetjes in te wisselen voor vollere korrels zoals bruine rijst, quinoa, zwarte rijst en gerst. Volkoren eetwaren helpen het vet rond de buikzone verminderen, verhelpt een opgeblazen gevoel en bestrijdt hartziekten. Alleen maar voordelen!

 

ZUURKOOL

Zuurkool-haters, geef het misschien toch een kans? Zuurkool zorgt er niet alleen voor dat je vet verliest, het helpt ook voor een egale, glanzende huid.

 

STRESS

Hou je zenuwen onder controle! Een te hoog stressniveau kan ervoor zorgen dat niets van bovenstaande tips helpt. So sit back and relax! 

Meer over fitness

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video