Latte macchiato lollipops zijn vanaf nu onze favoriete cafeïneshots

Print
Latte macchiato lollipops zijn vanaf nu onze favoriete cafeïneshots

Foto: The Hungry Warrior

Iced coffee 2.0, zo kunnen we deze overheerlijke ijsjes ook wel noemen. Of je ze nu eet als ontbijt, dessert of vieruurtje, deze latte macchiato lollipops van 'The hungry warrior' zorgen voor een geweldige verfrissing tijdens de zomerse dagen -je weet wel, die zonnestraaltjes die België af en toe bereiken ;) -. En oja, vertelden we al dat ze gezond zijn? Hup, aan de slag en genieten maar!

WAT HEB JE NODIG?

  • 225 g geweekte cashewnoten (laat de noten 3u weken)
  • 1 blik kokosnootcrème (je hebt enkel het vloeibare deel bovenaan nodig)
  • 30 ml kokoswater of plantaardige melk
  • 2 g vanille poeder
  • 120 ml koude espresso of straffe koffie
  • 45 ml ahornsiroop
  • 150 g raw cacao
  • 1 snufje zout
  • 2 theelepels koude koffie voor elk ijsje
  • Een halve reep veganistische zwarte chocolade (gesmolte)
  • Kokosschilfers 

via GIPHY

 

TO DO!

1| Voeg de geweekte cashews, de kokosnootcrème, het cocoswater, de koffie, vanille, ahornsiroop, zout en cacao samen in een blender. Blend dit voor een aantal minuten tot je een crèmig geheel bekomt. 

2| Voeg twee koffielepels toe aan elke ijsjesvorm. Vul de vormpjes verder aan met het mengsel van stap 1. Meng de espresso en het mengsel goed zodat je een mooi marmereffect verkrijgt. Voeg er houten stokjes aan toe, duw deze tot ongeveer halfweg.

3| Stop de ijsjes in de vriezer voor minstens 6 uren. 

4| Eens deze klaar zijn, kun je met gesmolten chocolade en andere toppings jouw ijsje versieren. Haal de ijses uit de vorm, rol ze in de gesmolten chocolade en voeg er de toppings (zoals kokosschilfers) aan toe. 

6| Wanneer de chocolade hard is, kun je de ijsjes op bakpapier leggen en deze opnieuw in de vriezer stoppen. 

7| Smullen, smullen!!

Bron foto: The Hungry Warrior

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video