Deze 5 mascarafouten maakt iedereen en moet je vanaf nu vermijden

Print
Deze 5 mascarafouten maakt iedereen en moet je vanaf nu vermijden

Foto: Beautify

Een vleugje mascara op onze wimpers tovert in een mum van tijd een blik op ons gezicht. De één gebruikt mascara dagelijks, de ander dan weer alleen in het weekend. Hoe dan ook zijn er een paar belangrijke mascararegels die je niet mag breken. Wedden dat je deze fouten ook al gemaakt hebt? Daar willen we in de toekomst verandering in brengen en dat doen we met vijf belangrijke mascaratips. Here we go!

SHARING IS NOT CARING

Never have I ever… shared my mascara. Niets is verleidelijker dan in de make-uptasjes van je vriendinnen neuzen, maar als het op oogproducten aankomt, blijf je er beter van. Bacteriën planten zich via make-up makkelijk verder en je ogen zijn een zeer gevoelige plaats voor infecties. Jouw mascara is vanaf nu dus écht jouw mascara en van niemand anders.

LAAGJES

Na verloop van tijd begint je mascara zijn effect een beetje te verliezen. Het is best verleidelijk om bovenop je mascara een vers laagje aan te brengen, maar doe dit niet! Door het opeenstapelen van lagen mascara drogen we onze wimpers uit, waardoor ze sneller uitvallen tijdens het ontschminken. Zorg dus ’s morgens voor voldoende dekking en laat je wimpers gedurende de dag met rust.

POMPEN

Schuldig. Pompbewegingen maken met het mascaraborsteltje lijkt bijna een automatisme, maar het is wel degelijk een grote fout. Wanneer je pompt, komt er meer lucht in de huls en zal de mascara binnenin sneller uitdrogen. Bovendien laat dit ook bacteriën binnen en dat willen we natuurlijk niet. Een vloeiende draaibeweging daarentegen, is een top idee!

WIMPERKRULLER EERST

Gebruik je een wimperkruller voor extra effect? Onthoud deze volgorde dan voor eeuwig: eerst de wimperkruller, dan pas mascara. Wanneer je de twee omdraait en eerst mascara aanbrengt, is er een grote kans dat je wimpers door het krullen afbreken, doordat ze droger en fragieler zijn door de mascara. Een gewaarschuwd man is er twee waard!

WATER & MASCARA

Voeg je soms enkele druppels water toe aan je mascara om zijn leven te verlengen? Laat die reddingsacties voor wat het zijn en schaf een nieuwe mascara aan.

Met deze tips zijn je ogen niet alleen vrij van infecties, maar krijgen je wimpers ook de behandeling die ze verdienen. Morgenochtend denken we twee keer na bij onze mascararoutine! 

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video