Wetenschappelijk bewezen: dit is dé truc om minder te eten

Print
Wetenschappelijk bewezen: dit is dé truc om minder te eten

Foto: Pinterest

Leef jij ook van maaltijd tot maaltijd en van snack tot snack? Don’t be ashamed, want je bent niet de enige met een lichte foodverslaving. Eten is noodzakelijk, dat weten we allemaal, maar eten tot je buik zowat op ontploffen staat, is niet nodig. Overkomt dat jou wel eens? Dan kan deze truc je in het vervolg misschien wel helpen!

Volgens een studie van de University of Alabama Birmingham is er maar één oplossing tegen te veel eten, namelijk sport. Seriously?! Jazeker, want van een hele dag  werken of naar de les gaan, krijg je honger. Je hebt ook voortdurend tijd om na te denken over eten. Volgens de studie eet je minder als je na je werk eerst gaat sporten. En dat hebben ze natuurlijk getest, want anders geloven we het niet!

Voor het onderzoek werden 38 studenten in twee groepen verdeeld. Alle studenten maakten eerst een examen, daarna ging de ene helft sporten en de andere helft niet. Op het einde van de dag werden de 38 studenten uitgenodigd op een all-you-can-eat-pizzafestijn. Wat bleek? De groep die had gesport at minder pizza!

We begrijpen dat het een beetje tegenstrijdig klinkt, want sporten is vermoeiend en daar krijg je honger van, toch? Volgens de studie klopt dat niet helemaal. Wanneer je een goede workout achter de rug hebt, geven je hersenen een soort van energie-signaal. Sporten zorgt voor meer energie en daarom zal je minder honger hebben. Of toch zeker minder drang om alles in je buurt op te eten!

Sport is toch echt voor alles goed hé, we kunnen er nu echt niet meer van onderuit…

 

Meer over food

Meest recente video's

Meer video