Moeite met gezond eten? Zo houd je het wél vol!

Print
Moeite met gezond eten? Zo houd je het wél vol!

Foto: Pinterest

Het klinkt helemaal niet zo moeilijk, een gezonde levensstijl, maar het kan best lastig zijn. Vooral het volhouden van je healthy lifestyle is geen makkelijke klus. Om niet te hervallen in oude gewoontes en om te kunnen weerstaan aan een hoop lekkernijen heb je een sterk karakter nodig. Of gewoon een paar tips om mee te beginnen. Je healthy lifestyle volhouden doe je zo:

GOALS
Gezond eten heeft veel voordelen: je wordt er fitter van, je verliest mogelijks wat kilootjes en je huid, haar en nagels zullen meer stralen. Maar! Blijf realistisch. Verwacht niet dat je in een mum van tijd een enorm verschil zal zien.


MOTIVATION
Keep in mind wat je precies motiveert om gezond te eten. Je lichaam, gezondheid, komende zomer… Hou vast aan die motivatie!

BYE, BYE COOKIES
Probeer geen ongezond eten in huis te hebben. Weg met koekjes, snoepjes en andere desserts, we zijn er zeker van dat je een vriend of vriendin er gelukkig mee kan maken! Doe ook je uiterste best om aan de verleiding te weerstaan wanneer je gaat winkelen.


PORTIES
Pas je porties van ontbijt, lunch en avondmaal aan aan je voeding. Eet je een slaatje? Dan mag je echt wel veel eten. Zondig je eens? Probeer er dan een kleine maaltijd van te maken.

 

SKIP DE ‘ALL OR NOTHING’-MENTALITEIT
Probeer niet van de ene dag op de andere van alles naar niets te gaan. Wanneer je een ongezonde levensstijl hebt, kan je niet verwachten dat je in 1-2-3 zonder moeite kan overschakelen op slaatjes. Skip ook het zwart-witdenken. Zondig je eens omdat de verleiding te groot is? So be it, morgen is een nieuwe dag.


GEZONDE SNACKS
Wanneer je op stap gaat, naar school of naar je werk: neem altijd een paar gezonde snacks mee. Wanneer je dan honger krijgt, zal je niet naar een automaat of de winkel moeten rennen en dus ook geen verleidingen hebben. Handige snacks voor onderweg zijn bv. een stuk fruit, noten, een proteïnereep of kerstomaatjes.

 

SLEUR IEMAND MEE
Zoek een partner in crime om samen met jou een gezonde levensstijl te krijgen. Dat kan je vriend of vriendin zijn, je moeder, een collega… Je zal zien dat het makkelijker gaat met twee!

 

VOORBEREIDING
Veranderen van levensstijl is niet makkelijk. Zorg daarom voor een planning, bereid alles voor, bekijk wat je wanneer zal eten, voorzie voldoende snacks, enzovoort.
 

NO PUNISHMENT
Wees maar zeker dat je eens zal hervallen in oude gewoontes. Het is dan ook echt geen ramp alsje eens ongezond eet. Achteraf hoef je jezelf dus niet te straffen!

 

VERNIEUW
Om ervoor te zorgen dat het gezonde leventje niet te saai wordt, kan je gaan voor regelmatige vernieuwing in de keuken. Probeer nieuwe groenten uit, zoek gezonde receptjes op, vind inspiratie op Pinterest en Instagram…Wedden dat je er zin van krijgt om te koken?

Je zal zien dat het helemaal niet zo slecht is, zo’n healthy lifestyle! Go for it! 

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video