Wetenschappelijk bewezen: deze kleur slankt meer af dan zwart

Print
Wetenschappelijk bewezen: deze kleur slankt meer af dan zwart

Foto: Shutterstock

Wel wel wel, was jij er ook eentje die steeds zwoor bij de kleur zwart? "Want hé, iedereen staat met deze kleur én het verdoezelt oneffenheden?" Lees dan even verder, want wat blijkt? Er is een kleur die veel meer afslankend te werk gaat dan onze 'little black dress'. Jawel, dat hoor je goed! En de winnaar is...ROOD!

En er is nog meer goed nieuws want deze zomer zullen felle kleuren, zoals rood dus, het modebeeld helemaal overheersen. Én ze doken ook al op in de modeshows van de Herfs/Winter 2017! Bye bye fitness, welkom rood!

'Het is de kleur die pal in het centrum van alle kleuren (op een kleurkaart) ligt en een gelijkmatige verdeling heeft door het kleurspectrum,' vertelt Helen Venables, de MD bij House of Colour, aan Vogue. Ze licht toe: 'Vooral onder je kin de kleur dragen waarvan je weet dat het je past is heel belangrijk. Het effect van kleur zo dichtbij het gezicht kan bijzonder krachtig zijn – je lijkt er slanker, frisser, gezonder en zelfs jonger door. Kies de verkeerde kleur en je kunt plots uitgeput ogen.' 

Trending

Meer leesplezier

HOT NEWS

Meer Hot News

Styling

Meer Styling

Hair & Beauty

Meer Hair & Beauty

Must Haves

Meer Must Haves

Feel Good

Meer Feel Good

FITNESS

Meer Fitness

Food

Meer Food

Meest recente video's

Meer video