Yes! In één uur 1000 calorieën verbranden doe je zo!

Print
Yes! In één uur 1000 calorieën verbranden doe je zo!

Foto: freshhh

Probeer jij ook zo vaak als je kan te gaan lopen maar merk je geen verschil? 30 minuten lopen en máár 200 calorieën verbrand? Wel, dan komt deze tip als geroepen. Want ja, je kan wel degelijk 1000 calorieën verbranden in één uur! We leggen het je even uit.

De naam van de training is 'HIIT' en staat voor High-Intensity Interval Training. Een work-out waarin hoge intensiteit afgewisseld wordt met rustige oefeningen. - Oké, dat kunnen we - Tijdens de harde delen van de work-out is het de bedoeling dat je alles geeft. Gaan en blijven gaan is de boodschap.

Sporten aan hogere intensiteit heeft vele voordelen. Het is niet enkel effectiever voor het verbranden van vetweefsel, het stimuleert ook nog eens de aanmaak van het groeihormoon en versnelt de stofwisseling. Daarnaast hoef je minder lang te sporten voor een beter resultaat. Als we het goed hebben is dit dus een win-win-win-winsituatie. - Woehoew -

Fietsen, hardlopen en roeien zijn de perfecte sporten om aan HIIT te doen. Al is roeien misschien niet de meest voor de hand liggende sport, fietsen en lopen zijn dat wel. We zouden dat zelfs iedere dag kunnen doen. - als we willen -

Maar hoe doen we dat nu?

Wel, om te beginnen start je best met 30 seconden high intensity afgewisseld door één minuut rustigere oefeningen. Na een tijdje zal dit steeds gemakkelijker gaan waardoor je kan opbouwen naar bijvoorbeeld één minuut hoge intensiteit afgewisseld door 30 seconden rustigere oefeningen.

Maar liefste schatjes, vergeet niet om altijd op te warmen voor je work-out en een cool-down te doen na je work-out. 

 

Meer over crosspromo

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video