What to hair: droogshampoo

Print
Ook zo’n zin om morgen een halfuurtje langer te slapen, maar krijg je het niet over je hart om met een warrige en vette haardos het huis uit te komen? Dat begrijpen we helemaal. Op zo’n momenten grijpen we maar al te graag naar onze vertrouwde vriend droogshampoo. We kunnen eigenlijk niet meer zonder, maar gebruiken we het wel juist?

Met droogshampoo op zich is niets mis, maar wanneer je het fout aanbrengt, kan het schadelijk zijn voor je haar en hoofdhuid. De spray of het poeder absorbeert de olie die je haar vet maakt, zonder dat het je hoofdhuid uitdroogt. Als je het product in je hoofdhuid masseert, kan dat zorgen voor een jeukend gevoel. Droogshampoo is geen echte shampoo, dat betekent dat het geen huidschilfers of ander vuil weg wast. Om te vermijden dat er iets fout loopt, zetten wij even op een rijtje hoe het wél moet!

ZO DOE JE HET:

  1. Bereid je haar voor. Haal alle elastiekjes of speldjes uit je haar. Borstel vervolgens zorgvuldig je haar zodat er geen knopen meer in zitten.
  2. Breng de droogshampoo aan. Zorg ervoor dat je de spray 15 centimeter van je hoofd houdt. Begin bij de haarwortels, vooral op gebieden die snel vet zijn zoals je scheidingslijn.
  3. Masseer de droogshampoo in met je handen om het te verspreiden. Concentreer je vooral op je haarwortels, maar zorg dat de rest van je haar ook opgefrist wordt door wat droogshampoo aan te brengen op de punten. Verspreid het daar ook een beetje met je handen.
  4. Laat de droogshampoo intrekken. Wacht zo’n 5 à 10 minuten, afhankelijk van hoe vet je haar is.
  5. Borstel overtollige droogshampoo uit je haar of blaas het weg met een haardroger.

TIPS:

  1. Doe dit best boven de wasbak of wees bereid om te vegen of stofzuigen als je klaar bent. Droogshampoo laat een soort wit stof na.
  2. Breng droogshampoo nooit aan op nat haar, het gaat samenklitten en ziet er vies uit.

Morgenochtend een beetje snoozen dus! 

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video