Holy guacamole! Een warm bad nemen is (bijna) hetzelfde als gaan sporten

Print
Holy guacamole! Een warm bad nemen is (bijna) hetzelfde als gaan sporten

Foto: InStyle

Na een lange dag op het werk is de fut er vaak niet meer om je sportkleren aan te trekken en actief te zijn. Het liefst van al plof je in de zetel neer voor je lievelingsserie met een zak chips. Maar zo geraken we ook niet van onze kilo's af. Wel, wij hebben de oplossing gevonden: een warm bad!

Uit onderzoek is gebleken dat een heet bad goed is voor de gezondheid. Daarbovenop verbrandt het evenveel energie als een 30 minuten durende wandeling. In het onderzoek naar passieve lichaamswarmte - het lichaam opwarmen door externe factoren, niét door inspanning - werd een groep mannen verdeeld in twee. De ene groep trainde een uur lang op de hometrainer, terwijl de andere groep evenveel tijd kreeg om een bad van 40 graden te nemen. Wij zouden wel weten wat te kiezen.

 

De lichaamstemperatuur van beide groepen mannen steeg met één graad. Het is logisch dat de groep mannen op de hometrainer meer kcal verbrandden. Maar de wetenschappers concludeerden wel dat een heet bad nemen evenveel kcal verbruikt als 30 minuten wandelen. Yihaa! Interessant is ook dat het verschil van de bloedsuikerspiegel 10 procent lager lag bij de groep badende mannen dan de groep fietsers.

Het is algemeen geweten dat regelmatig sporten goed is om infecties en ziektes te weren. En laat dat nu net hetgeen zijn dat het effect is van een warm bad. Vooral bij chronische ontstekingen zoals ziektes en diabetes type ll is dat het geval.

Oké, we moeten realistisch blijven. Alle beweging achterwege laten en alleen nog maar in bad duiken is ook niet de oplossing. Maar hé, vanaf nu kunnen we wel zonder schuldgevoelens een uurtje of meer tot rust komen in onze kuip.

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video