Hebben mannen met een grote piemel betere seks?

Print
Hebben mannen met een grote piemel betere seks?

Foto: Shutterstock

Hoewel mannen er maar al te graag over opscheppen, staat de lengte van je penis niet altijd garant voor lekkere seks. Integendeel! *Oeps, daar sta je dan met je 20 cm!* Wist je trouwens dat de lengte van jouw kleine (of grote) jan pas op plaats 6 van ‘meest belangrijke aspecten’ komt te staan? Jawel! Wat er dan wel van belang is, vertellen we jullie graag:

Uit onderzoek is namelijk gebleken dat vrouwen vooral een net en verzorgd voorkomen van de penis belangrijk vinden. Of ze houden van een kale, overbeboste, of netjes getrimde ‘Willy Wonka’, hangt dan weer van vrouw tot vrouw af. Wat we vooral onthouden is dat hygiëne de basis is van een goed contact!

Hiernaast is ook de sterkte van de erectie (de hardheid) en de breedte belangrijk. Deze twee zaken zorgen voor wrijving in het voorste deel van de vagina. Dit deel, zowat 1/3 van de volledige vagina, is het meest gevoelig. Wrijving, ontstaan door de op-en-neer-bewegingen, in deze zone veroorzaakt een aangenaam erotisch gevoel.

via GIPHY

Maar waarom is die lengte nu niet belangrijk? Wel, een vagina is eigenlijk een persoonlijke klerenmaker die zich aanpast aan de vorm van de bezoeker. Heb je een kleinere penis, dan wordt de vagina kleiner, is die van jou groter, dan wordt de vagina groter. Uiteraard is de vagina van een vrouw niet oneindig groot, wat ervoor kan zorgen dat jouw penis de baarmoedermond kan raken tijdens de seks. Sommige vrouwen vinden dit minder aangenaam en kunnen dit als pijnlijk ervaren, andere vrouwen vinden dit dan weer erotiserend. Opnieuw is hier een goede communicatie van belang.  

Hebben mannen met een grote penis dan minder goeie seks? Zeker niet. Een te grote penis hoeft niet het einde te betekenen van piemel-vagina-seks. Er bestaan verschillende tips & tricks om op een goede manier om te gaan met de lengte van jouw ‘Willy Wonka’. Heb je een grote penis, ‘verleng’ de vagina dan bijvoorbeeld met behulp van je hand. Door het stuk penis, dat niet in de vagina past, vast te houden met je hand, lijkt het voor de man alsof hij toch helemaal in jouw intieme zone is gedoken. Wil je ongeremd kunnen bouncen draag dan een extra brede penisring aan de basis van je penis, het vormt als het ware een beschermband aan de basis van jou penis zodat je niet dieper kan stoten en het dus ook geen pijn gaat doet.

Hiernaast wordt ook veel bepaald door het seksstandje dat jullie hebben uitgekozen. Bij lepeltje-lepeltje gaat de penis bijvoorbeeld minder diep. Bij ‘op zijn hondjes’ gaat deze dan weer wel diep.

via GIPHY

De meest efficiënte manier om de penis groter te laten lijken is het trimmen of scheren van de schaamharen. Visueel kun je dan namelijk meer zien en lijkt deze langer. Ook het dragen van een penisring kan bijdragen tot ‘optisch bedrog’. Wil je nog iets meer, dan kan je ervoor kiezen om een penissleeve te gebruiken. Dit is een opzetstuk dat je op de penis plaatst en achter de balzak vast zet. Wil hij extra genot, kies dan voor eentje met extra nopjes aan de binnenkant en wat glijmiddel.  

Penissleeve | Pabo € 44,99

En hoe komt het dan dat mannen in de porno-industrie altijd zo’n grote penis hebben? Eigenlijk heeft dit meer met mannelijkheid en ‘goeie beeldkwaliteit’ te maken dan met goeie en aangename seks. Een grote penis zorgt er namelijk voor dat de vagina groter gaat openstaan waardoor de camera een beter beeld kan maken. Hetzelfde geldt voor vrouwen met grote borsten. Maar ook daar is het zo dat mannen die graag kijken naar vrouwen met grote borsten, niet altijd graag een vrouw met ‘400 cc aan humor’ in hun bed willen.

Kunnen we dus besluiten dat de lengte van een penis vooral belangrijk is voor het ego van een man? Helemaal juist! Een pronksessie in de douche krikt het zelfvertrouwen van onze mannen op. Het is eens iets anders dan een handtas van Dior natuurlijk J.  

via GIPHY

 

THE SEXPERTS
Wim Slabbinck en Sara Taels zijn beiden seksuoloog. Wim heeft zijn eigen groepspraktijk 'Ruimte' in Gent en schreef vorig jaar zijn eerste boek 'Waarom mannen geen seksboeken kopen'. Sara werkt als seksuologe voor Pabo. Allebei hebben ze waarschijnlijk geweldige seks, maar ze zijn vooral niet te gierig om hun kennis te delen!

Meest recente video's

Meer video