De JaniTV-redactie test uit: paaldansen

Speciaal voor Valentijn trok onze sportieve redactie richting de les paaldansen. Een sexy sport waar de vrouwelijke sierlijkheid centraal staat. Less talk, more action! Een shortje, wat opgewarmde spieren, een ontspannen houding en een uiterst zwoele blik, meer hadden we niet nodig om van deze les een topper te maken. Mister Cupido, we are ready!
Print

DOMINIQUE:
Ik heb al veel sporten uitgeprobeerd maar paaldansen is geheel nieuw terrein. Als kind volgde ik danslessen maar belandde om de één of andere reden toch steeds helemaal achteraan tijdens de jaarlijkse voorstelling. Choreografie is niet aan mij besteed zeg maar, toch kijk ik erg uit naar deze les.

We worden bij het binnenkomen hartelijk ontvangen door Liesbet die met veel passie en overtuiging uitlegt wat paaldansen juist inhoudt. Zo komen we te weten dat veel vrouwen het doen om, naast het sportieve, zich zelf zekerder en sexy te voelen. We beginnen de les met een korte opwarming en gaan dan aan de slag met de paal. Liesbeth doet de oefeningen voor alsof het niets is, met veel elegantie en een hoge dosis sex appeal uiteraard. Florien en ik volgen vrij goed, al ziet het er bij ons toch iets knulliger uit. Ik ben wel meteen verkocht, het is een heel leuke manier om je spieren te verstevigen en het doet zeker geen kwaad voor je zelfvertrouwen! Het was naast een fijne workout ook gewoon een leuke activiteit. We hebben zalig gelachen en het leuke is, je kan niet echt iets mis doen. Als je een ‘aanloop’ neemt om een draai rond de paal te doen, moet je niet te veel nadenken. Je volgt je lichaam en moet toch een beetje loslaten. Plezier staat centraal en dat was zeker geslaagd!

 

 

FLORIEN:
Wanneer Dominique en ik aankomen is er net een les bij Poletricks Leuven voorbij. Iedereen ziet er zo ontspannen en vrolijk uit waardoor mijn goesting om eraan te beginnen nog groter wordt. De lerares, Liesbet, komt ons enthousiast begroeten en geeft een woordje uitleg. Vervolgens beginnen we aan de opwarming. Wat me opvalt is dat Liesbet meteen haar sierlijke oefeningen en sexy blikken bovenhaalt. Yep, hier draait het echt om sexyness. Borst vooruit, kont naar achter en trots wezen! Trots op ons hele lijf. Na de opwarming krijgen we een mini-paaldans aangeleerd. En hoewel het bij Liesbet lijkt alsof ze met een handmagneetje aan die paal blijft hangen, is het allemaal niet zo simpel. Elke spier wordt optimaal benut en bij mij is het echt een 'vallen en opstaan'-verhaal. Op een sierlijke manier dan, af en toe ;).

Het contact tussen de paal en mijn lichaam voelt niet altijd even aangenaam. Blijkbaar duurt het ongeveer vijf lessen voor je huid hieraan gewoon is geworden. Maar wat blijkt: de aanhouder wint echt! Tegen het einde van de les hebben zowel Dominique als ik enkele poses en dansjes onder de knie. En hebben we beiden de smaak te pakken. Snel een paal meepikken naar ons thuis? #paaltjepikkenniemandzeggen Hebben we uiteraard niet gedaan, maar wie weet staan we volgende week wel opnieuw in de les. Of rond een verkeerspaal ofzo. 

Meer over crosspromo

Meest recente video's

Meer video