De redactie test uit: hete Bikram Yoga

Print
De redactie test uit: hete Bikram Yoga

Foto: JaniTV

Detoxen betekent dat we alle -écht alle!- afvalstoffen uit ons lijf willen. En hoe doen wat dat het best? Inderdaad, door even heel erg te zweten. Een reisje richting warmere oorden zat er helaas niet in, maar gelukkig maakten we kennis met Bikram Yoga, oftewel bewegen in een ruimte van 40 °C en 50% vochtigheid. Hallo ja!

90 minuten, 26 houdingen, 2 ademhalingsoefeningen en vooral zweten, dat is hot (bikram) yoga. Een uitdaging én flinke detox voor zowel lichaam als geest. Ideaal dus voor tijdens onze detoxmaand! En wat blijkt? De voordelen hiervan zijn echt immens! Na onze 'bikram doop' vroegen we dan ook even naar de ervaringen van de andere aanwezigen in de Hot Bikram Yoga Antwerp:

  • "Ik had vaak last van mijn schouders door steeds aan mijn computer te zitten, maar sinds ik bikram yoga volg, heb ik geen last meer."
  • "Mijn conditie is er echt op vooruitgegaan en mijn lichaam is veel steviger. Het is een inspanning, maar tegelijkertijd ook een ontspanning!"
  • "Voor ik begonnen ben met deze lessen was ik een psychologisch wrak. Bikram heeft echt mijn leven gered."
  • "Niet alleen begint je huid er letterlijk door te stralen ook jouw fysieke uitstraling is veel beter. Je gaat meer ontspannen door het leven en stelt je vaker en meer open voor mensen."
  • "Je doet een workout, je beheerst je uithouding én je zit in een sauna! Dit is echt een topcombinatie."

Bron foto: Bikram Hot Yoga Antwerp

Maar wat vonden wij er nu van? Wel.. 

DOMINIQUE:
En jawel hoor, januari detoxmaand gaat verder. Ditmaal wagen Florien en ik ons aan een lesje Bikram Yoga, ofwel Hot Yoga genaamd. Komt er op neer dat je yoga  doet in een zaal van 40°. Aangezien koning winter in het land is en ik sowieso een echte koukleum ben, lijkt me dat heerlijk. Uitgerust met een lange sportbroek en beha begin ik met volle moed aan de les. Die wordt gegeven door de energieke Anna, een Tsjechische, die Bikram Yoga Antwerp runt. Ze laat ons eerst enkele minuten in stilte rusten op ons matje, maar daarna is het 90 minuten knallen. Anna praat quasi non stop door en verbetert voortdurend onze houding. Ik vind het erg gek dat er zoveel gepraat wordt, de yoga die ik eerder heb gedaan, was altijd rustgevend. Na de les legt ze ons uit dat dit zo hoort bij Bikram Yoga. Het houdt je scherp en zorgt ervoor dat je gedachten niet afdwalen. Je moet je ogen ook de hele tijd open houden omdat je anders alle focus kwijtgeraakt. Ik doe het per ongeluk toch even en merk inderdaad dat ik wat draaierig wordt. 90 minuten zijn lang maar als Anna na een uur zegt hoever we zitten, vind ik het allemaal vrij snel gaan. De oefeningen gaan vlot en ik voel dat ik verder kan gaan omdat mijn spieren het lekker warm hebben. Erg lenig zal ik nooit zijn maar de meeste oefeningen lukken me wel. Ik zweet me uiteraard te pletter maar als ik rondkijk zie ik dat dat bij iedereen het geval is. Byebye afvalstoffen!

Conclusie: Ik ben verkocht en ga het zeker opnieuw doen. Eén gouden tip kan ik jullie wel geven, doe het niet op een lege maag. Wij gingen 's morgens waardoor ik het ontbijt heb overgeslagen, maar dat was geen al te best idee. Ik heb me erg slap gevoeld en zou er zeker meer uit kunnen halen. Maar bon, nu op naar dat Natalia lijf!

FLORIEN:
Van zodra ik het woord 'sauna' hoor, ben ik verkocht! Sporten in de warmte, kan het nog heerlijker? Veel overtuiging had ik dan ook niet nodig. Wanneer teacher Anna aan haar uitleg begint, hang ik dan ook meteen aan haar lippen. Het klinkt allemaal zo interessant! Kom maar op met die les! 

We beginnen lekker rustig om vervolgens op te bouwen tot de iets intensere oefeningen. Ik verbaas mezelf wanneer ik plots in een ballerina-flamingo-pose sta. 'Ben ik dit echt aan het doen?' Niet nadenken, en blijven gaan! Spieren, waarvan ik niet eens wist dat die er waren, beginnen te shaken. Zo intens is de les. Ik kan een moment van slappe lach dan ook amper onderdrukken wanneer het allemaal even mijn petje te boven gaat. Gelukkig is er de stem van Anna, die mij er overal doorheen loodst. Bij haar woorden 'dit is de laatste oefening', voel ik dan ook meteen wat heimwee. Mijn spieren blijven nog tot enkele uren na de les wat natrillen. Maar moesten ze me vragen om er die avond opnieuw langs te gaan, dan doe ik het meteen! Hevig, maar zo onspannend! Ik voel een verslaving aankomen vrees ik. 

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video