Dode haarpunten afknippen zonder je lokken in te korten, het kan!

Print
Dode haarpunten afknippen zonder je lokken in te korten, het kan!

Foto: Instagram: Sal Salcedo

Je haar knippen, maar niet aan lengte moeten inboeten? Dat moet je ons toch even uitleggen! 'Hair dusting' is een techniek om je lokken bij te knippen, zonder de eeuwige discussie met je kapper te moeten voeren over hoeveel centimeter 'de topjes' nu eigenlijk zijn.

Kiezen tussen lang haar dat eruitziet als stro of wat kortere, maar dan wel gezonde lokken blijft voor velen een groot dilemma. Tot nu...
 

 

Bij 'hair dusting' worden dode punten afgeknipt, zonder de lengte van je kapsel aan te passen. Het werkt een beetje zoals pluisjes van een pull halen. Je wrijft als het ware met de schaar over je haar, zodat de dode puntjes op het oppervlak komen te liggen. En die dode punten knip je af. 

 

 

Haarstylist Sal Salcedo past deze techniek toe op de volledige lengte van het haar, terwijl gewone kappers meteen naar de punten grijpen.

De techniek heeft iets gemeen met velaterapia, waar dode haarpunten afgebrand worden. We schreven er eerder over in dit artikel. Verschillende Victoria's Secret-modellen zweren bij deze methode. 

Hair dusting is iets minder ingrijpend, maar met een gelijkaardig resultaat. Bon, jullie zijn van die eeuwige twijfelstress af. Dus wat zeggen we dan? In koor: "Dank u, Jani!"

 

 

Meer over instant-articles

Meest recente video's

Meer video