Jani & de redactie testen een sapjeskuur: D-day

Print
Jani & de redactie testen een sapjeskuur: D-day

Foto: Instagram: fflorien

Zo'n sapjeskuur, dat doet wat met een mens. Maar wat precies? Daarom namen wij het voornemen er niet enkel over te schrijven, maar de detox ook echt te beleven. En onze bevindingen, die kun je elke dag op Instagram en janitv.be volgen!

 

DOMINIQUE:

9u Gingershot
De dag starten met een shotje, klinkt als muziek in de oren! Na de eerste slok ben ik helaas iets minder euforisch, dit shotje met gember, cayennepeper, honing en appel is ontzettend pittig. Om het maar snel achter de rug te hebben, drink ik het flesje in één keer leeg. Geen goed plan blijkt meteen, mijn maag staat precies in vuur en vlam.

10u Chia Pudding
Yummie! Maak ik sowieso af en toe als ontbijt en smaakt heerlijk. Laagje chiapudding met daarbovenop een soort yoghurt met bosbessen. Dit zal de komende vijf dagen de enige vorm van ‘vast’ voedsel worden. Hallelujah! 

12u30 tot 16u30: Sapjes sapjes en nog eens sapjes
Sapjes boordevol groentjes en dus ook véél vezels, wat lekker vult. En dat is gelukkig ook zo. Honger heb ik allerminst, maar goesting...  Met de collega’s bespreken we uitgebreid de vettigste hapjes en kwijlen we wat op hamburgers die we online zien voorbijkomen. Instagram vermijd ik ook beter de komende dagen, want van al die foodies met hun heerlijke gerechten, word ik niet echt vrolijk.

19u: Soep
Warm eten, wat een feest. Ik kies vandaag voor broccolisoep met cashewnoten en die is echt heerlijk. Normaal gezien ben ik een erg snelle eter, maar nu geniet ik van elke lepel. Lang leve de soep!

21u: Notenelixir
Omdat ik schrik heb om later op de avond honger te krijgen, ben ik erg blij dat ik nog één sapje mag drinken. Helaas is deze mengeling van dadels en noten niets voor mij, maar erg rouwig ben ik er niet om. Honger? Nope.

Conclusie na dag 1: Rond 16u ben ik serieus beginnen te vloeken en vroeg ik me af waar ik in hemelsnaam aan begonnen was. Gelukkig zijn we met z'n vieren en kunnen we wat zeuren tegen elkaar. En wat met sport? Matige inspanningen worden aangeraden tijdens een detoxkuur maar je moet vooral aanvoelen wat jouw lichaam aankan. Gewoon doen waar je zin in hebt, zou ik zeggen. Ik doe normaal zo'n 4x week aan crossfit en heb geen zin om daar mee te stoppen tijdens de kuur dus plan ik mijn sessies 's ochtends in en neem ik een eiwitshake na de training. Benieuwd of ik dit nog vier dagen volhoud...

 

 

JANI:
"Mijn eerste dag is goed verlopen. Ik heb dan ook al wat sapjeskuren achter de rug, dus weet wat me te wachten staat. Van honger was vandaag nog geen sprake en ook mijn energie blijft goed op peil. Benieuwd wat morgen zal brengen!"

 

TIFFANY:
"Mijn yes-we-can-momentje was vrij snel over. De meeste sapjes zijn lekker qua smaak, maar het is het vast voedsel dat ik vrijwel meteen miste. Tegen de avond had ik dan ook de helft van mijn balpen kapot geknabbeld en begon het beentje van de hond er zelfs aantrekkelijk uit te zien. Gelukkig bracht het soepje soelaas. Sowieso het beste moment van de dag!"

 

FLORIEN: 
“De smaak van de sapjes is momenteel nog niet helemaal mijn ding waardoor het verlangen naar ander voedsel net dat ietsje groter is. Het wegdromen over vast voedsel was gisteren echt mijn dagelijkse kost. Friet special, pizza van de Pizzahut, noodles met scampi’s, courgetti, worst met appelmoes en aardappel, quacamole… alles spookte wel even door mijn hoofd. Maar honger, dat had ik helemaal niet. Ik deed zo lang over mijn sapjes dat wanneer ik het ene op had, het andere al de koelkast uit mocht. Een klein beetje misselijkheid en hoofdpijn moest ik er tegen de avond wel bijnemen. Gelukkig was de soep het beste medicijn. NJUMMIEINMYTUMMY, overheerlijk, dat vloeibare avondmaal! Ik luste er nog wel een kopje van. Of drie. Of een friet special. Ook een portie of drie. Maar helaas, ik kroop maar snel mijn bed in om de lust te stillen.  GOEIEMORGEN ENERGIE!!”

 

 

Hoe het met de sapjeskuur gaat? #jusjus #detox

Een video die is geplaatst door Dominique Turnbull (@domiturnbull) op

 

 

 

 

Trending

Meer leesplezier

HOT NEWS

Meer Hot News

Styling

Meer Styling

Hair & Beauty

Meer Hair & Beauty

Must Haves

Meer Must Haves

Feel Good

Meer Feel Good

FITNESS

Meer Fitness

Food

Meer Food

Meest recente video's

Meer video