Detoxen in bad en tegelijkertijd genieten? Yes, please!

Print
Detoxen in bad en terwijl genieten van een rustgevend moment? En er komen geen groene sapjes, vieze smeerseltjes of andere gekke zaken bij kijken. Hebben we je onverdeelde aandacht al? Lees even mee, zodat je vanavond wat me-time kan inplannen en tegelijkertijd die detox van het lijstje kan schrappen.

Je lichaam ontgiften is nog nooit zo aangenaam geweest. Tijd dus om te zweten! In bad. Al gelden er ook wel een paar regeltjes als je echt voor een detox gaat. Bijvoorbeeld:

  • Een detoxkuur duurt zo'n 40 minuten: 20 minuten ontgiften en 20 minuten om vitaminen op te nemen. Duurt een aflevering van je favoriete serie niet exact 40 minuten? Ahja, want ons horloge is niet waterdicht, ahum. haal die laptop er dus maar bij!
  • Rust na je wellnessmomentje goed uit of ga slapen.
  • Drink voor en na de kuur voldoende water. Want ook al lig je letterlijk te drijven in water, een bad droogt je huid wel degelijk uit.
  • Scrub je huid na de kuur van boven tot beneden schoon met een huidborstel om het ontgiftingsproces te ondersteunen.
  • Bescherm je haar, want hoewel detoxbaden goed zijn voor je huid, kunnen ze je haar beschadigen. Een dotje in je haar is perfect. Of een haarmasker, dat kan ook.
  • Zorg dat het bad goed warm is, om het zweten te stimuleren. Maar je hoeft er natuurlijk ook niet als een gekookte wortel uit te komen, dus hou het redelijk. Tip: sta langzaam recht wanneer de kuur voorbij is, zodat je niet flauwvalt.


RECEPT 1: DETOXBAD MET APPELAZIJN
> 1 glas biologisch appelazijn

Appelazijn stimuleert je lichaam om gifstoffen uit te zweten en helpt je beter slapen. Het zou ook helpen bij ontstekingen en bevordert de doorbloeding. Nog ook een goede eigenschap is dat appelazijn een gunstig effect heeft op acne en eczeem.


RECEPT 2: GEMBER DETOXBAD
> volle eetlepel gemberpoeder
> half glas vers geschaafde gember

Net zoals appelazijn zorgt ook gember voor de stimulatie van het uitzweten van gifstoffen. Het goedje geeft je veel energie en voorkomt een opkomende verkoudheid of griep. Daar stopt het lijstje niet, want gember bevordert ook de spijsvertering, verlicht menstruatie- en hoofdpijn en werkt ontstekingsremmend.

PAS OP: ook na het bad zul je door de gember nog flink zweten.


RECEPT 3: DETOXBAD MET ZUIVERINGSZOUT
> 1 kop zuiveringszout (natriumbicarbonaat of baking soda)

Keukenzout kan in grote hoeveelheden schadelijk zijn voor je huid. Maar zuiveringszout - of baking soda - daarentegen is wel gezond. Zuiveringszout werkt bijzonder goed tegen allerhande schimmels, maar heeft daarnaast ook een reinigende werking. Het zou ook een goed middeltje zijn tegen acne, psoriasis en andere huidaandoeningen. 

En dan nu, relax! *blub blub*

 

Meest recente video's

Meer video