Styling lab: Jani's tips voor het perfecte kostuum

Print
Strak in 't pak, zo hebben we jullie mannen graag. Al kunnen sommigen - no offense - wel wat hulp gebruiken op dat vlak. Want een klassieke broek en blazer bijeen graaien, maakt je nog geen James Bond. Maar met deze tips van Jani, laat je de vrouwen sowieso in zwijm achter.

Dus mannen, als je tijdens de feestdagen meer aandcaht wil krijgen dan de nieuwe chihuahua van tante Sonia hou je je maar beter aan de volgende richtlijnen:

  • Zorg ervoor dat de naden aan de mouwen van de kostuumvest liggen waar jouw schouders eindigen. En nee, door een grote jasje te kopen kun je geen bredere schouders faken. We hoorden het je al denken.

  • Opteer voor een smalle das, tenzij je hele brede schouders hebben. De Jerommekes onder jullie mogen wel voor een brede das kiezen omdat je schouders anders té breed lijken.

  • Bij een jong kostuum horen nu eenmaal dunne revers. Rewatte? De revers zijn het verlengde van je kraag.

  • Twee knopen op je jasje, maar je hoeft er maar eentje dicht te doen. Het blijft een mysterie, maar doe het maar gewoon. En kijk maar eens naar series met advocaten of stijlvolle  detectives als je ons niet gelooft.

  • En ja, ook bij mannen mogen kledingstukken gecentreerd zijn. Zeker als het om een kostuumjasje gaat!

  • Over de broek bestaan gelukkig niet zoveel regels, maar kies bij voorkeur voor een smallere kostuumbroek.

  • En last but not least: de stof. Hou je aan de regels wat de snit van je kostuum betreft. Maar dan geven we je wel vrijheid in de stof. En net daarmee kun je heel creatief uit de hoek komen. 


Blogger Matthias Geerts heeft het gesnopen. Zou hij naar ons filmpje gekeken hebben?

 

 

Meer over styling lab

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video