(Ge)zondigen: geroosterde kikkererwten met paprika

Print
Is een zak paprikachips ook jouw favoriete compagnon tijdens een avondje binge watching? Dat dachten we al... Helaas staan chips nergens bovenaan een lijstje met gezonde voeding te prijken. Kikkererwten daarentegen zitten boordevol ijzer, eiwitten en andere belangrijke voedingsstoffen. En door ze in paprikapoeder te wentelen, zijn ze minstens even lekker als die portie -we kwijlen toch even- paprikachipkes.

INGREDIËNTEN:

  • een blik kikkererwten
  • paprikapoeder

ZO MAAK JE HET:

  1. giet het vocht van de kikkererwten af en verspreid de kikkererwten op een bakplaat met bakpapier.
  2. neem vervolgens nog een stuk bakpapier en wrijf daarmee over de kikkererwten, zodat de velletjes loskomen.
  3. verwijder de velletjes en plaats de kikkererwten gedurende 40 minuten in een oven van 170 graden.
  4. besprenkel de kikkererwten na 30 minuten met paprikapoeder
  5. Laat de kikkererwten afkoelen en snoep er maar op los!

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video