Waarom je tot 400 kcal meer eet als je slecht geslapen hebt

Print
Waarom je tot 400 kcal meer eet als je slecht geslapen hebt

Foto: Danielle Moss

Aha! Nog een reden te meer waarom wij echt ons schoonheidsslaapje verdienen. Uit onderzoek blijkt dat mensen na een slechte nachtrust zo'n 400 extra calorieën naar binnen werken. Moraal van 't verhaal: blijf gewoon langer in bed liggen als je niet wil verdikken. Sounds like a plan!

Tjah kijk, voor onze gezondheid - lees: onze lijn - hebben we wel wat over. En als dat betekent dat we wat langer moeten slapen, dan zullen wij dat maar aanvaarden. Maar alleen als het echt moet. *doet vreugdedansje*

Voor het onderzoek, dat werd gepubliceerd in de European Journal of Clinical Nutrition, werd het eetgedrag van 172 personen uit 11 verschillende studies geanalyseerd wanneer die personen een korte nachtrust achter de rug hadden. Mensen die tussen de 3,5 en 5,5 uur geslapen hadden, aten gemiddeld tot 385 calorieën meer dan personen die ten minste 7 uur geslapen hadden. In werkelijkheid is dit waarschijnlijk nog meer, aangezien het onderzoek geen rekening hield met impulsieve tussendoortjes. Yikes!

Nog een conclusie is dat mensen met te weinig slaap meer vetten consumeren en minder proteïnen. En vetten bevatten uiteraard meer calorieën. 

De verklaring achter dit alles is eigenlijk heel logisch. Na een korte nachtrust heb je simpelweg meer tijd om te eten omdat je langer wakker bent. Ook vervangt je lichaam de energie die je niet verkregen hebt via je slaap door de vraag naar eten. 

Wij gaan nu dan een dutje doen! Zzzz...

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video