10 geweldige tips voor mensen met dun haar

Print
10 geweldige tips voor mensen met dun haar

Foto: Cut & Paste

Gaat er iedere week een bus haarlak, 2 bussen volumespray en 4 dikmakende shampoo's aan jouw haar verloren? Met als resultaat dat het na een halfuur even plat ligt als voorheen? Of zelfs nog platter? Hoog tijd om wat pit in dat zielig hoopje te steken! Met deze tips ga je van coupe-zo-plat-als-een-vijg naar "Sorry, I can't hear you over the volume of my hair".

MISSCHIEN EERST VERMELDEN WAT JE BETER NIET DOET ALS JE DUN HAAR HEBT:

Blijf weg van kokosnootolie
Pinterest weet het antwoord, horen we je denken. Helaas, deze keer niet, want Pinterest raadt je aan om kokosnootolie te gebruiken wat eigenlijk een averechts effect heeft. Helemaal waar dat kokosnootolie je haar extra glans geeft, maar de olie maakt je haar ook zwaarder waardoor het platter gaat liggen.

Vermijd producten met ammonium lauryl sulfate of sodium lauryl sulfate
Een spiekbriefje is geen overbodige luxe wanneer je shampoo gaat shoppen, maar onthou dat sulfaat slecht is en het komt wel goed! De ingrediënten maken de shampoo zelf dikker en zorgen voor veel schuim, maar drogen je haar enorm uit. Afblijven dus. 

Strak haar is geen strak plan
Te strakke opsteekkapsels zijn geen goed idee. Je haar gaat er op lange termijn door uitvallen, of breekt af op de plaats van het elastiekje. Opteer dus sowieso voor lossere opsteekkapsels, of beter nog: vlechten.

 

 

WAT KUN JE WEL DOEN OM EEN VOLUMINEUZE BOS HAAR TE CREËREN?
De schaar erin
Je zult het miscchien niet graag horen, maar lang haar weegt zwaarder en gaat dus automatisch platter gaan liggen. Al goed dat een bob nog steeds meer dan in is!

Ga voor laagjes
Simpel! Laagjes zorgen voor meer volume en laten je haar er dus dikker uitzien.

Draai de rollen om
Weer hetzelfde liedje: conditioner voedt je haar, maar maakt het ook zwaarder als het niet goed uitgespoeld wordt. Breng daarom eerst conditioner in, laat het inwerken, en breng - na het uitspoelen - dan pas je shampoo aan. Zo is je haar gevoed en ben je zeker dat je alle restjes uitgespoeld hebt!

Gebruik 's avonds droogshampoo i.p.v. 's morgens
Droogshampoo is het perfecte back-upplan voor te lang snoozen. Maar aangezien iedere morgen een hectische morgen is, kun je ook gewoon je droogshampoo 's avond aanbrengen. Het woelen in bed zorgt ervoor dat de ingrediënten van droogshampoo beter opgenomen worden en je opstaat met een volumineus kapsel.

Leg je haar aan de andere kant
Wanneer je je haar altijd aan dezelfde kant draagt, wordt het er al snel op 'getraind'. Leg je haar eens aan de andere kant en je zult zien dat het z'n volume langer behoudt.

Vraag raad bij de apotheker
Ben je echt ten einde raad, dan kun je nog altijd heil zoeken in pillen die haaruitval helpen te voorkomen. Dit zijn meestal pillen die biotine bevatten en ook je nagels sneller laten groeien.

Take it easy!
Vermijd stress, aangezien het een van de grootste oorzaken is van haaruitval. Je druk maken over je dunner wordende haarbos heeft dus helemaal geen zin, het maakt het alleen maar erger.

Meer over haar

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video