Met deze tips behoud je je bruine kleur het langst

Print
Met deze tips behoud je je bruine kleur het langst

Foto: Instagram / carajourdan

Je hebt lang genoeg gezwoegd en - letterlijk - gezweet om een kleurtje te krijgen. En dat wil je zo lang mogelijk behouden. Liefst tot volgende zomer als het kan. Goed nieuws, want met deze tips geniet je tot in de herfst van je Teint-Tropez.

1. Smeren, smeren en nog eens smeren
Hydraterende crèmes zijn dé musthave om de zomer met een bruine teint door te komen. En als je het goed wil doen, dan minstens twee keer per dag.

2. Scrubben? Nee! Waxen? Zeker niet!!
Dan heb je eindelijk een kleurtje, ga je het toch niet van je af schrobben/trekken? Ahja, Want bij het waxen komen niet alleen je haartjes mee, maar ook de bovenste laag van je huid. Hetzelfde geldt voor scrubben. Beide doe je best voor je aan die zonmarathon begint.

3. Wees (zacht)aardig voor je huid
Deppen in plaats van wrijven is de volgende tip. En dat omwille van dezelfde reden als het scrubben. Want jezelf droogwrijven met een handdoek komt eigenlijk neer op een zachte scrubbeurt.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door CARA JOURDAN (@carajourdan) op

 

4. K-k-k-koude douche
Vergeet die zalig warme douches maar, vanaf nu ga jij rillen onder de douche. Niet om de rekening binnen te perken te houden, wel omdat warm water je huid uitdroogt. Verfrissende douches vanaf nu dus.

5. Water bij de vleet
Niet om in te zwemmen, wel om te drinken. Ja ja, je weet het ondertussen wel: anderhalve liter per dag. Want wie van binnenuit hydrateert, ziet het resultaat vanbuiten. 

6. Dresscode: wit
We zouden JaniTV niet zijn als er ook geen stijltip aan vasthing. Een bruine teint? Dan is wit jouw beste vriend. Hoe witter je outfit, hoe groter het contrast, dus hoe bruiner je huid lijkt.

7. Vermijd douchegel
Goedkope douchegels drogen je huid uit, waardoor je sneller gat vervellen en je dat kleurtje wel vaarwel kunt zeggen. Laat die zeep voor wat het is, of opteer voor doucheolie.

 

 

 

Meer over summer vibes

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video