8 beautyhacks die je door een hittegolf helpen

Print
8 beautyhacks die je door een hittegolf helpen

Foto: graymalin.com

Niets zo zalig als een zwoele zomerdag. Al gaat dat meestal wel gepaard met kroezelig haar, continue zweetaanvallen en een hoofd zo rood als een kreeft. Of niet? Want met deze beautyhacks ben je zo van die toestanden af.
 1. Zomer staat gelijk aan rokken en/of korte broeken en die staan dan weer gelijk aan geschoren benen. En vaak eindig je dan met rode puntjes op je benen. Laat een (gebruikt) zakje kamille afkoelen en hou het op je geïrriteerde huid. Die rode puntjes verdwijnen als sneeuw voor de zon.
   
 2. Roesten de mesjes van jouw scheermesjes vrij snel? Smeer er dan wat olijfolie op om te voorkomen dat dit nog gebeurt.
   
 3. Heeft dat bruine tintje meer iets mee van dieprood? Maak ijsblokjes van je after sun lotion of wat aloë vera en breng het zo aan op je huid. Een dubbel aah-momentje. 
   
 4. Gaan jouw nekharen - ook al föhn je het dagelijks - telkens opnieuw krullen? Dat komt omdat je zweet in je nek. Spray wat deodorant in je nek en je krijgt die haren wel getemd.

   

 5. Gebruik 's avonds wat droogshampoo om te voorkomen dat het sneller vettig wordt door zonnecrème en zweet.
   
 6. Gele zweetvlekken op je kledij? Een beetje citroensap op de vlekken voor je het in de wasmachine gooit doet wonderen.
   
 7. Een dagje strand is leuk, maar we hoeven geen zandbak mee naar huis te hebben als souvenir. Neem daarom een fles babypoeder mee naar het strand. Zand die aan je lichaam blijft plakken, smeer je zo weg met wat talkpoeder.

   

 8. Is nagels lakken een hele uitdaging op warme dagen? Dat komt omdat de lak sneller stolt in de zon. Zet je nagellak in de koelkast en het is weer zo goed als nieuw.

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video