Olé! Met deze tips bruinen je benen sneller

Print
Olé! Met deze tips bruinen je benen sneller

Foto: Sincerely Jules

Niemand wil met een paar benen zo wit als sneeuw buitenkomen. Maar veel tijd om in de zon te liggen bakken hebben we door onze job of de blok jammer genoeg nog niet gehad, dus halen we er maar best het meeste uit als de zon opnieuw opduikt. Volg onze tips en je hebt in no time die o zo gewilde summer glow. Da-ag melkflessen!

Tomaten en wortels
Laat die Bloody Mary's maar komen! In tomaten en wortels zit namelijk caroteen, die ervoor zorgt dat je huid sneller bruin wordt.

Scrubben
Niets zo erg als je bruin kleurtje verliezen omdat je huid vervelt. Vermijd dit door voor het zonnen je huid goed te scrubben. Zo worden de niet de dode huidcellen, maar je nieuwe huid bruin. 

Zonnen bij of in het water
Water weerkaatst de zonnestralen, waardoor je dubbel zoveel stralen op je lichaam krijgt. Haal die opblaasbare flamingo maar snel uit de kast en zoek de dichtstbijzijnde plas water! Het witte zand op stranden heeft hetzelfde effect omdat die ook zonnestralen weerkaatsen. Het is dus waar dat je sneller bruint aan de zee... of in de zandbak.

Smeren!
Vergeet je nooit ofte nimmer in te smeren. We gaan voor bruine benen, geen kreeftenpootjes. Wie factor 30 smeert zal bruin worden, maar is tegelijkertijd ook beschermd tegen schadelijke UV-stralen.

Hydrateren
Drink genoeg water en smeer je na het zonnen in met een aftersun-crème. Een gehydrateerde huid zal sneller bruinen, maar het kleur ook langer behouden.

DIY
Heb je een heel bleke huid en loop je er na vijf minuten meestal bij als een tomaat, opteer dan voor zelfbruiner. Tegenwoordig bestaan er heel wat goede zelfbruiners die je dat kleurtje geven zonder jezelf bloot te stellen aan de zon. Al moet je er wel goed mee kunnen omgaan, maar hé, oefening baart kunst.

 

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video