Unguilty pleasure: matcha

Print
Unguilty pleasure: matcha

Foto: Shutterstock

Red Bull, we drinken het allemaal maar toch is er steeds dat geweten dat parten speelt. Ongezonde portie cafeïne, caloriebom, suiker waar je de hoeveelheid niet van wilt kennen, … En de gevolgen zijn ook niet min te noemen, naast verslaving bevat het ook een stof dat zorgt voor hoofdpijn. Conclusie: slecht idee. Geen nood dames, er is een oplossing! Een speciale Japanse versie van groene thee: MATCHA. Vol met aminozuren, antioxidanten, vitamines, mineralen, … maar vooral way less calorieën.

10 reasons to drink it:

Hier zijn 10 redenen waarom je niets anders meer zal willen drinken:

1. Antioxidanten zorgt voor een jongere huid en is vooral te vinden in fruit, groene groenten en (zwarte) chocolade. Matcha zorgt voor de vijfdubbele hoeveelheid aan antioxidanten in één tas dan in elk ander voedingsmiddel.
2. Binnen die groep van antioxidanten bevat groene thee de belangrijkste: catechinen. Catechinen strijden tegen elke vorm van kanker in je lichaam en in Matcha bevat 100 keer grotere hoeveelheid aan deze antioxidant dan elke andere groene thee.
3. De thee wordt gekenmerkt door zijn relaxerende en mediterende krachten. De monniken waren ons voor…
4. Je geheugen en je concentratie worden instant geboost.
5. Samurai dronken Matcha thee vooraleer ze een gevecht aangingen. Bye bye dieptepunten in de namiddag op je bureau: je energiepijl stijgt en stagneert voor de komende 6 (!!) uur!
6. JE VERBRANDT CALORIEEN! Je metabolisme gaat tot vier keer sneller werken.
7. Detox! What’s in a name? Het zuivert je lichaam van hevige metalen en chemicaliën.
8. Het versterkt je immuunsysteem.
9. Het verlaagt je cholesterol.
10. Én het is gewoon lekker…

Rep je naar de Aziatische winkel!

Het is een zonde om deze thee op te spicen door melk, suiker of honing omdat het gewoon zo ook heel lekker is en als je denkt aan al de voordelen, kan er wel een natuurlijk kopje thee per dag vanaf. Er bestaan verschillende soorten en kwaliteiten maar per 10 gram kan je zo’n 10€ rekenen. Maar het is een investering in je lichaam! Op naar de Aziatische winkel. Laat dit goddelijk elixer het u smaken!

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video