Maken streepjes nu dik of niet?

Print
Maken streepjes nu dik of niet?

Foto: JaniTV

Ze maken je outfit altijd een beetje stijlvoller en passen zowat bij alles. Maar hoe zit het nu met horizontale streepjes: verdikken ze of net niet? Jani klaart de kwestie uit.

Kromme vs rechte streep

"Als je streep krommingen gaat vertonen, dan lijk je dikker, bijvoorbeeld als je borsten te dik zijn", zegt Jani. "Maar als je streep een streep blijft, lijk je er niet dikker mee. Strepen gecombineerd met een gecentreerde blazer doen je zelfs slanker lijken, omdat je alleen maar de voorste strepen ziet".

Brede schouders

"Als je brede schouders hebt, kies dan een truitje waar de streepjes niet op je schouders lopen. Je hebt veel streepjestruitjes met effen schouders, precies om die reden. Ik zou ook kiezen voor een raglanmouw (waarbij er een schuine naad loopt vanaf de oksel tot de hals, red), en zorgen dat het truitje niet te strak zit rond de taille, daarmee kan je brede schouders verdoezelen".

Camouflage

"Als er een hemdje of een blouse met een ronde ondernaad onder uit komt, kan je perfect een buikje wegstoppen. Dan heb je rond op rond en plaats genoeg om te camoufleren – ik gebruik die truc heel vaak."

Grotere borsten

"Ook als je grotere borsten hebt, kan je streepjes dragen. Maar je moet wel op de stof letten: stretch gaat spannen rond je borsten en dan krijg je die kromming. Maar draag een losse top met een V-hals en dan werkt dat perfect."

Een streepje is altijd leuk

Ik vind streepjes altijd iets leuks hebben. Je kan ze dragen op een pantalon, op een rok, ze werken altijd. Ook in combinatie met een andere print zien ze er leuk uit.

 

Bron: Het Nieuwsblad

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video